curling clinic​

We gaan weer beginnen!

vanaf 10 oktober 2020 verzorgen wij weer curlingclinics

Wil je een keer komen curlen? Trommel je vrienden, collega’s, teamgenoten of je familie bij elkaar en boek een curling clinic! Succes verzekerd! Ook voor vrijgezellenfeestjes is curling een sportief en fris begin van de dag! 

Dirk
Dirk
17/07/2020
Geverifieerde beoordeling
Gezellige mensen en een prachtige ervaring. Ik heb (met mijn vrouw) genoten van de intro cursus. De instructeurs waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Daarnaast blijkt het ook nog eens erg leuk te zijn. Aanrader!
Sarie
Sarie
15/07/2020
Geverifieerde beoordeling
Ikzelf heb de Curling Clinic aan vrienden cadeau gedaan. Het was echt een super leuke en actieve ervaring om met elkaar te delen. De sport op zichzelf is leuk en uitdagend en de hulp die we kregen maakte het helemaal af. Echt een aanrader!
Carla Leferink
Carla Leferink
15/07/2020
Geverifieerde beoordeling
In januari met twee gezinnen met studerende kinderen een clinic gehad op de schaatsbaan in Utrecht. Op tv ziet het er zo eenvoudig uit, maar dat is het zeker niet! Het eerste deel van de ochtend kregen we van twee bedreven instructeurs onderricht in de technieken, daarna hebben de ouders tegen de kinderen gespeeld. We kijken terug op een geslaagde ochtend (en spierpijn de volgende dag...) en komen zeker nog eens terug!
Janne Ouwerkerk
Janne Ouwerkerk
06/07/2020
Geverifieerde beoordeling
In november samen met mijn zoon (9) een clinic gevolgd bij de Curling Club in Utrecht. Na een hartelijke ontvangst zijn we het ijs opgegaan en kregen we stap voor stap uitgelegd hoe je Curling moet spelen. Het was al snel duidelijk dat de sport er op televisie makkelijker uitziet dan in het echt. De sport is onmogelijk in een workshop te leren, tenzij je een natuurtalent bent. Het is zeker een hele uitdagende sport en de workshop was informatief en vooral lekker actief. De tijd vloog voorbij. Curling Club Utrecht bedankt voor de leuke ochtend, het is een unieke ervaring geweest.
curlingsteen
curling club utrecht

CURLINGTERMINOLOGIE // DEEL 2

#HACK
Het voetenblok aan het einde van de baan vanaf waar de steen wordt losgelaten.

#SLIDING
De afzet vanuit de hack, glijdend over het ijs.

#SLIDER
Glad zooltje voor onder je voet om goed te kunnen glijden tijdens de sliding.

#ROTATIE
De draai die je aan de steen meegeeft.

#CURL
De mate waarin de steen afbuigt wanneer die over het ijs glijdt.

#PEBBLE
Druppeltjes water die over het ijs worden gesproeid voordat er gespeeld wordt.

NAAR DEEL 3  >>

leuk uitje

Tijdens het curlingseizoen (3 oktober 2020 t/m 20 maart 2021) verzorgen wij op onze clubochtenden, zaterdag 9.00-11.00 uur, zogenaamde curling clinics (workshops). Vanwege Corona starten we voorlopig met één groep per week van max. 8 personen. Dit om de veiligheid van instructeur, deelnemers en leden te waarborgen. Graag verwijzen je naar ons coronaprotocol.

Een curlingclinic bestaat uit een kwartiertje uitleg over de sport, veiligheid en de spelregels gevolgd door een uur training om de elementaire beginselen van de techniek onder de knie te krijgen. Tenslotte wordt een onderlinge wedstrijd van een uur gespeeld.

Beschikbare data:

 • zaterdag 10 oktober 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 17 oktober 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 24 oktober 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 31 oktober 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 7 november 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 5 december 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 19 december 2020: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 2 januari 2021: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 16 januari 2021: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 23 januari 2021: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 30 januari 2021: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 20 februari 2021: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 27 februari 2021: 9.00-11.00 uur
 • zaterdag 6 maart 2021: 9.00-11.00 uur

Kosten

De prijs voor een clinic tijdens onze clubochtend bedraagt € 30,- per persoon.
Voor het geval dat deze clinic zó goed bevalt dat het in een lidmaatschap van de CCU uitmondt, wordt het bedrag van de clinic op de contributie in mindering gebracht.

Materiaal
De club zorgt voor bezems, sliders, grippers en stenen. Je hoeft dus niets mee te nemen behalve makkelijke en warme kleding. Je dient ze wel zelf te reinigen na gebruik!

Kledingadvies:

 • Curling wordt op ijs gespeeld. Het is er koud en dus zeker raadzaam om te starten met een warme trui of een jas.
 • Qua broek adviseren wij een makkelijk en loszittend exemplaar. Jeans raden wij af.
 • Draag sportieve schoenen. Gympen of loopschoenen hebben vaak grip genoeg op het ijs. Zorg dat de zool schoon is anders verlies je loszittend vuil op het ijs. Liever geen schoenen met dikke/grove profielzolen.
 • Indien je wenst, kan je je omkleden in één van de kleedkamers.

Voor het reserveren van een clinic of het stellen van vragen over een clinic, kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier of mailen naar de clinic coördinator.

Wil je n.a.v. de clinic vaker komen curlen bij onze club, meld je dan aan voor een kennismakingscursus, koop een strippenkaart of word lid van de CCU.

Doordeweekse clinic

Dat kan alleen in overleg met De Vechtsebanen en tijdens ons ijsseizoen wat loopt van oktober 2020 t/m maart 2021. Neem eerst contact op met onze clinic coördinator. Vervolgens zul je zelf met de Vechtsebanen moeten overleggen wat de mogelijkheden zijn. Mail hiervoor naar de afdeling reserveringen.

Hoeveel ijs je nodig hebt is afhankelijk van de groepsgrootte. We kunnen nu vanwege de coronamaatregelen max. 6 personen op één sheet (curlingbaan) kwijt en hebben maximaal 6 sheets ter beschikking.

Kosten voor een doordeweekse clinic zijn € 200,- per sheet (dit is excl. entree Vechtsebanen of eventuele baanhuur die zij in rekening brengen). Tevens geldt er een minimale huur van 2 sheets.

clinic buiten het seizoen

De binnenijsbaan van de Vechtsebanen is tijdens de lente en zomer gewoon geopend. Ondanks dat wij zelf niet spelen kunnen wij wel curlingclinics aanbieden buiten het seizoen om.

Neem eerst contact op met onze clinic coördinator. Vervolgens zul je zelf met de Vechtsebanen moeten overleggen wat de mogelijkheden zijn. Mail hiervoor naar de afdeling reserveringen.

Hoeveel ijs je nodig hebt is afhankelijk van de groepsgrootte. We kunnen max. 10 personen op één sheet (curlingbaan) kwijt en hebben maximaal 6 sheets ter beschikking.

Kosten voor een clinic buiten het seizoen zijn € 250,- per sheet (dit is excl. entree Vechtsebanen of eventuele baanhuur die zij in rekening brengen). Tevens geldt er een minimale huur van 4 sheets.

vraag een clinic aan

foutmelding?

O jee, geen paniek. Stuur gewoon een mailtje naar onze clinic coördinator met daarin de gegevens die hierboven worden gevraagd.

CURLINGTERMINOLOGIE // DEEL 2

#HACK
Het voetenblok aan het einde van de baan vanaf waar de steen wordt losgelaten.

#SLIDING
De afzet vanuit de hack, glijdend over het ijs.

#SLIDER
Glad zooltje voor onder je voet om goed te kunnen glijden tijdens de sliding.

#ROTATIE
De draai die je aan de steen meegeeft.

#CURL
De mate waarin de steen afbuigt wanneer die over het ijs glijdt.

#PEBBLE
Druppeltjes water die over het ijs worden gesproeid voordat er gespeeld wordt.

NAAR DEEL 3  >>

Sluit Menu