archief

Curling Club Utrecht is trots op haar rijke verleden en heeft een heel archief aan oude nieuwsberichten die leuk of interessant zijn om nog eens te lezen. Ze zijn afkomstig van onze vorige website en voornamelijk geschreven door onze razende reporter Ben Wiegers. Zo staat er een leuk verslag van het NK curling op natuurijs, gehouden op 12 februari 2012. In onze eregalerij vind je er wat foto’s van plus de foto’s van onze kampioenen.

Website wordt vernieuwd!
19 september 2019

De website voor de CCU wordt drastisch vernieuwd. Dat betekent dat er zeer binnenkort een compleet nieuwe site draait op deze plak. Oude nieuwsberichten en foto’s zullen komen te vervallen. Je hebt dus nog héél eventjes om door ons foto-archief te spitten.

Op de nieuwe website komt wel een eregalerij met de foto’s van winnaars, want daar zijn we natuurlijk heel erg trots op!​

Sluiter 2019 gewonnen door team BH-sluiting!
17 maart 2019

Team BH-sluiting (Erik, Margreet, Bonnie en Paavo) won de zinderende finale van team Nutellaslot (Manon, Merijn, Mark en Frédérique), het team dat de 5 voorrondes had gewonnen.

In de kleine finale won team Tupperware (Daan, Floris, Richard en Albert) van team mr. Bean (Guus, Hans, Jaap en Marcel).

Mr. Bean? Wat heeft dat nou met een sluiting te maken? Nou, kijk maar even hoe hij zijn Mini Cooper op slot zet, dan snap je de gekozen teamnaam.

Er waren voor het toernooi wat afwijkende sheets uitgezet, er werd geëxperimenteerd met de speelvolgorde, gemeten vanaf buitenkant huis en met vier teams op één sheet gespeeld. Ook de Golden Hammer werd kon verdiend worden na het beantwoorden van een vraag … waar heb ik dat eerder gezien?!?!?!?

Het was gezellig op het ijs en daarna werd de gezelligheid mee de kantine in genomen. De prijzen (tie-wraps en chocola) werden enthousiast in ontvangst genomen en er werd vooruitgeblikt op seizoen 2019/2020.

Fijne lente en zomer gewenst!
En hopelijk zien we je op de ALV of op het kubbtoernooi in Veenendaal!

Guus winnaar van de EGO Cup!
10 maart 2019

Zaterdag 9 maart vond de finaleronde plaats van de EGO Cup. Een zeer spannende finale die gelijk op ging en, werkelijk waar, werd bepaald door de laatste steen. Het team van Guus en Ben ging er met de winst vandoor. Hierdoor werd koploper Albert ingehaald door Guus. Ben schoof door naar de derde plek.

1. Guus
2. Albert
3. Ben
4. Daan
5. Manon
6. Eelco

Een mooi eerste seizoen van de EGO Cup met een prachtig podium. Ook veel positive reacties op dit eerste seizoen. Bedankt iedereen voor jullie sportieve inzet!

Spannende ontknoping EGO Cup
5 maart 2019

Met nog één finaleronde te spelen zijn er twee kanshebbers voor het winnen van de EGO Cup: Guus en Albert. Zij zullen as. zaterdag 9 maart tegen elkaar strijden op het curlingijs van de Vechtsebanen.

Manon staat nu op de derde plaats, maar is niet in de gelegenheid deze zaterdag te verdedigen. En er zijn kapers op de kust!

Ben en Eelco kunnen Manon inhalen als er gewonnen wordt. Ook Daan kan in punten nog gelijk komen met Manon, het aantal gespeelde wedstrijden is dan doorslaggevend en die zijn in het voordeel van Daan.

Dus heren, zet ‘m op!

08/12 | Geslaagde inloopochtend
14 december 2018

Op zaterdag 8 december organiseerden wij onze jaarlijkse CCU inloopochtend. Op onze facebookpagina vind je een impressie van deze gezellige ochtend.

Op drie sheets werden de deelnemers de beginselen van het curling bijgebracht om vervolgens een heuse wedstrijd te spelen. De enige èchte Golden Hammer (bekend uit het TV programma ‘De Curling Quiz’ met Frans Bauer) kwam er zelfs aan te pas en leverde een prachtig punt op voor het betreffende team.

Er is dus flink geoefend en er kwamen mooie buikschuivers voorbij. “Ik zie nog ruimte voor verbetering”, zo concudeerde de buikschuiver in kwestie. Ook met het vegen hebben we de mooiste technieken voorbij zien komen

EK Curling Tallinn van start
18 november 2018

Het EK Curling is op zaterdag 17 november van start gegaan. Nederlandse inbreng is er in de A-poule voor heren met TeamNL bestaande uit Wouter Gösgens, Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen, Alexander Magan (alternate) en coach Shari Leibbrandt. Doel is kwalificatie behalen voor het WK Curling 2019.

WK Mixed Curling 2018
15 oktober 2018

CCU spelers Eelco den Boer en Linda Kreijns speelden met Bonnie Nilhamn, skip Thomas Levi Kooi en coach Jakub Splavic het WK Curling voor Mixed teams in Kelowna, Canada. Deze werd gehouden van 12 t/m 19 oktober 2018.

Na vier verloren wedstrijden tegen USA, Finland, Australië en Ierland was daar de winst op Brazilië! Na de feestelijke overwinning gingen de wedstrijden tegen Zwitserland, Denemarken en Rusland verloren. Eelco en Linda zijn een ervaring rijker, want curlen in Canada is onvergetelijk!

Het WK Mixed wordt sinds 2015 georganiseerd door de World Curling Federation. De overwinning op Brazilië is de eerste voor Nederland op een WK.

Opener gewonnen door de macho’s!
29 september 2018

Het seizoen 2018/2019 is van start gegaan met een zeer geslaagde en romantische Opener!

Het hart moest worden gewonnen middels knallende openeningszinnen en ‘good curling’. Na drie wedstrijden van ieder 2 ends waren het de Macho’s die als winnaar het hart in ontvangst namen. Maar wat wil je met hun openingszin: ‘Mag ik twee bier, een cola en jouw telefoonnummer’.

Uitslag opener:
1. De Macho’s: Manon, Marijn, Frédérique en Jaap
2. De Romantici: Ralph, Jornt en Guus
3. De Hipsters: Michael, Ben, Hans en Linda
4. De Dromers: André, Alie, Anton en Reinder

Bekijk hier de uitzending van Zappmissie : Curling
29 september 2018

Op dinsdag 3 juli waren er op de curlingbaan TV-opnames voor het NPO programma Zappmissie. Het reslutaat zie je hier: Het Zappuitje.

Er was een flinke crew op het ijs en 11 bekende Zappers. Na wat uitleg en oefenen mochten Eva Cleven en Ron Boszhard elk hun team vertegenwoordigen. Ralph en Linda deden de begeleiding en hielpen zelf ook nog mee aan wat mooie curling opnames. Bijzonder om te zien hoeveel tijd een paar minuten TV kost en hoeveel man daarvoor in touw zijn.

Een nieuw seizoen: Introductie EGO Cup
7 september 2018

Het seizoen 2018/2019 staat op het punt te beginnen. Dat betekent dus de curlingschoenen oppoetsen en de bezems afstoffen!

Het was op de afgelopen ALV al ter sprake gekomen, wat gaan we doen met de Pairs en de Carrbridge Quaich Trophy? We hebben besloten een individuele competitie in het leven te blazen: de EGO Cup! Iedereen doet automatisch mee! Beslis zelf met wie je speelt en wissel elk week van team. Lees hier alles de EGO Cup.

Opnames bij CCU voor NPO Zappmissie
3 juli 2018

Vandaag waren er op de curlingbaan TV-opnames voor het NPO programma Zappmissie. Er was een flinke crew op het ijs en 11 bekende Zappers. De ijscondities waren zwaar, dus werd er gekozen voor een short curling versie. Na wat uitleg en oefenen mochten Eva Cleven en Ron Boszhard elk hun team vertegenwoordigen. Ralph en Linda deden de begeleiding en hielpen zelf ook nog mee aan wat mooie curling opnames. Bijzonder om te zien hoeveel tijd een paar minuten TV kost en hoeveel man daarvoor in touw zijn. Wanneer Zappmissie wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Nieuwe voorzitter bij de NCB
27 juni 2018

De Nederlandse Curling Bond heeft in Jules Broex een nieuwe voorzitter gevonden. Het NRC en Het Parool hadden een interview met hem: Lees het hier.

Nieuwe samenstelling bestuur
8 juni 2018

Tijdens de afgelopen ALV van 9 mei jl. hebben wij afscheid genomen van Ben Wiegers als bestuurslid. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor en achter de schermen van onze club. Waarvoor onze grote dank! Uiteraard blijft Ben als speler en persoon zeer betrokken bij de CCU en wij hopen in de toekomst op hem te kunnen blijven rekenen. Over rekenen gesproken … hoe deed hij dat toch altijd met de uitslagen van de toernooitjes?!?!?

Zijn positie in het bestuur is inmiddels overgenomen door Linda Kreijns-Hilhorst. Zij zal nu de administratie van de website gaan bijhouden. Er gaan al geruchten over een restyle. Of zij ook de onnavolgbare puntentelling van Ben kan overnemen blijft de grote vraag …

Team Manon wint Sluiter!
10 maart 2018

Het afsluitende toernooi van de CCU, de Sluiter, is gespeeld.
Daarmee is het seizoen afgesloten, en hebben we tot eind september de mogelijkheid om op zaterdag uit te slapen……….

Maar eerst de Sluiter.
Het masaal toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de felle strijd, de verrassende spelvormen en de uiteindelijke finale.
Dankzij een onverwacht grote opkomst was het geen sinecure om tot de eindstrijd door te dringen.
De teams van skips Linda (met Albert, Erik en Reinder) en Manon (met Jan, Guus en Jornt) gingen tenslotte op voor de hoofdprijs.

De strijd was verbeten, de opdrachten werden niet altijd optimaal begrepen, de te volgen taktiek dikwijls verrassend.
Maar dat maakte deze finale des te boeiender.

Het team van Manon nam al snel een 4-0 voorsprong, maar dat liet het team van Linda zich niet zomaar gezeggen. Ze bleven in de buurt door twee maal een 3-3 uitslag te spelen in de hoop in het laatste end toe te slaan.

Helaas ging het daar mis, en ging de winst overall toch naar het team van Manon (12-6 overwinning).
Waarmee Manon zich ontpopt tot een nieuwe Eelco, die ook in het begin van zijn carriere alles won waar hij aan mee deed.

Manon, Jan, Guus en Jornt: gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

Utrechtse Studenten Curling Kampioenschappen
 24 oktober 2017

Winter is coming! En daarmee begint de zoektocht naar de allereerste Utrechtse Studentenkampioenen Curling ooit! Ben jij de strateeg, die het verrassend tactische curling doorgrond en precies weet wat er nodig is de tegenstander kansloos te maken? Of heb jij de ultieme balans en timing om de steen over ruim 40 meter precies neer te leggen waar je wilt? Of heb je gewoon zin om deze enorm leuke en uitdagende sport eens uit te proberen en voor een leuke prijs een uitgebreide uitleg te krijgen en vervolgens minimaal drie zaterdagen te kunnen spelen? Geef je dan snel op!
Zie hier de volledige poster.

Deelname kan per team (van 4) of individueel en curling ervaring is niet vereist.

Oliebollentoernooi 30 december
15 oktober 2017

Omdat onze zuiderburen tijdens het eerste weekend van 2018 hun openingstoernooi in hun eerste echte curling accomodatie organiseren, hebben wij besloten dit seizoen geen Nieuwjaarstoernooi te organiseren.

Dan hoeft niemand een keuze te maken waar te spelen en kunnen zoveel mogelijk mensen gezellig in België acte de presence geven zonder zich schuldig te voelen.

Maar: we willen de traditie van het samen met spelers van andere clubs een toernooitje spelen met na afloop een lunch om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar niet zomaar opgeven.

Vandaar dat dit seizoen het traditionele Oliebollentoernooi deze functie zal overnemen. Kunnen we elkaar ook nog een goede jaarwisseling toewensen!

Wil je meedoen? Geef je dan op bij Marcel, en graag een beetje bijtijds (vóór de kerstdagen, want het restaurant moet ook nog besproken worden). En geef dan meteen aan of je ook meeluncht (lunch uiteraard op eigen kosten).
Waar de lunch gaat plaatsvinden is nog niet

Marcel Rijkes wint Opener!
30 september 2017

Marcel Rijkes heeft het traditionele toernooi om de Opener gewonnen.

Na 7 wedstrijden stonden er drie mensen met 10 punten aan de leiding, maar na secuur de regels gevolgd te hebben viel eerst Reinder af, Marcel en Ralph hadden beiden een grotere uitslag in één van de wedstrijden (beiden 5, tegen Reinder 4).

Vervolgens bleven Ralph en Marcel op gelijke voet als het ging om gewonnen wedstrijden. Uiteindelijk gaf de doorslag dat Marcel een “zwerver” was, en Ralph een “blijver”.

Terecht dus dat Marcel er met de hoofdprijs vandoor ging!

Clubkampioenen zijn bekend!
11 maart 2017

Vandaag is de finale van de clubkampioenschappen gespeeld.

Het was een echte strijd op het scherpst van de snede, en alleen dankzij een geniale laatste steen van Jaap Veerman heeft zijn team de zo begeerde titel in de wacht gesleept!

Jaap Veerman, Eelco den Boer, Frédérique Urlings en André Zegeling: gefeliciteerd met dit kampioenschap!

Team Whiskey wint VeBo Cup
26 februari 2017

De strijd om de legendarische VeBo Cup is vandaag weer gestreden. 6 Teams betraden het strijdperk en er werd geknokt voor ieder punt.

Zoals altijd waren de teams door loting samengesteld, dat maakt een dergelijk evenement toch extra leuk.

De pauze werd uiteraard opgevrolijkt door een grote hoeveelheid Vet en een bescheiden Borrel, hetgeen de tweede helft ongetwijfeld beïnvloed heeft.

Eindstand:
1- Team Whiskey (4412 pnt)
2- Team Bailys (239 pnt)
3- Team Bitterballen (237 pnt)
4- Team Pernod (235 pnt)
5- Team Frikandellen (234 pnt)
6- Team Bamischijf (23 pnt)

Margrietha, Margreet en Marcel: gefeliciteerd met het winnen van deze fraaie cup!

Newsflash!
20 februari 2017

Margrietha Voskuilen is afgelopen zaterdag, tijdens de NK Curling uitgeroepen tot vrijwilligster van het jaar!

Dit omdat ze, ondanks dat ze geen deel uit maakt van het bestuur, alle clinics van de CCU regelt. En omdat ze belangeloos het halve land afreist met sets stenen om mensen het plezier van Curling bij te brengen.

Namens het bestuur van de CCU feliciteren wij Margrietha met deze zéér verdiende prijs/titel!

Superleuk kranteartikel over het ontstaan van de CCU
22 januari 2017

Dankzij diepgravend werk van André Zegeling is er een kranteartikel uit 1972, geplaatst in de Leidse Courant, boven water gekomen.

En er is in deze zelfde krant in 1975 een artikel verschenen over de Windmill, een ooit internationaal roemrucht toernooi in Utrecht.

HIER kunt u het artikel over het ontstaan van de CCU lezen en het artikel over de Windmill staat HIER.

Pairs strijd lijkt om twee teams te gaan
17 december 2016

De strijd om de Pairs trofee lijkt meer en meer om slechts twee teams te gaan.

Zowel team Velpon als Team B hebben vandaag weer grote overwinningen behaald. De volgende ronde gaat tussen deze twee teams, wie zal er als best geplaatst naar de finale gaan?

Kijk voor de details en de uitslagen op Pairs competitie

De CCU competitie is van start!
7 november 2016

De eerste wedstrijd van de CCU competitie seizoen 2016/2017 is gespeeld.

Het team van Margrietha, Margreet, Linda en Alie heeft deze eerste wedstrijd dik gewonnen, zie Carrbridge Quaich Trophy

Opener geslaagd
2 oktober 2016

Het traditionele Opener toernooi is weer geslaagd.
Zes teams streden om de Opener trofee en na bikkelharde strijd is het team “Briefopener” (Jaap Veerman, Frédérique Urlings en Hans Otten) winnaar geworden.

Het is fijn dat het seizoen weer begonnen is!

In memoriam Gerrit-Jan Scholten
23 september 2016

Wij zijn zeer bedroefd te moeten mededelen dat Gerrit-Jan Scholten, een groot curler, bestuurder en mens van ons is heen gegaan.

Gerrit-Jan was ongelooflijk nuchter in zijn helaas oneerlijke strijd. Het is fijn om te weten dat hij een aantal zaken op zijn bucket list nog heeft kunnen doen samen met Alie, maar ook spijtig dat in de laatste periode hij steeds meer moest laten.

Voor de CCU was Gerrit-Jan van grote waarde door zijn bestuurlijke rollen en enorme betrokkenheid, door zijn sportieve inzet, als uitdagende tegenstander en een groot voorbeeld van ‘the spirit of curling’.

Zowel op clubniveau, als voor de NCB, de ECF én de WCF is Gerrit-Jan vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw continu bezig geweest zijn geliefde sport te dienen.

Wij zullen hem erg gaan missen.

Wij wensen Alie, familie en vrienden heel veel kracht bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur Curling Club Utrecht

We gaan weer van start!
31 augustus 2016

Het seizoen 2016/2017 staat op het punt te beginnen, op 1 oktober gaan we weer van start en wel met de traditionele Opener!

Voor hen die het (bijna) vergeten waren: je hebt nog maar een paar weken om je conditie weer op peil te brengen!
En om je op te geven voor de Opener, de Pairs en de CCU competitie.
Dus rap in de pen klimmen en je team (Pairs) bij elkaar krijgen en je bij Ben aan te melden voor de diverse toernooien en competities.

Sluiter gewonnen door het Rode team
19 maart 2016

De Sluiter (het afsluitende toernooi waarmee het seizoen traditioneel wordt afgesloten) is gewonnen door het Rode team.

De bezetting was minder dan voorgaande jaren, vanwege de concurrentie van het NK dat op het zelfde moment in Zoetermeer werd gespeeld. Maar dat mocht de organisiatie er niet van weerhouden weer eens iets totaal anders te organiseren als wedstrijd formaat.

Was het de afgelopen jaren de gewoonte om via opdrachten de teams voor allerlei moeilijkheden te plaatsen, dit jaar is er besloten om een heus spel Mens-Erger-Je-Niet te spelen.

Na twee uur bikkelharde strijd (waarom was iedereen trouwens tegen het Gele team?) is team Rood als triomfator gehuldigd. Zij waren de enigen die drie stenen heelhuids weer thuis konden krijgen.

Ter vergelijking: Op het moment dat team Rood de derde steen thuis haalde had team Geel geen enkele steen meer in het spel!

Margreet, Erik, Lars en Jaap: Gefeliciteerd!

Alex en Lars winnen Pairs competitie
5 maart 2016

De Pairs competitie 2015/2016 van de CCU zit er weer op.

Nadat de rook is opgetrokken, de punten geteld en alle bezwaarschriften zijn afgehandeld blijkt dat er maar één team is dat al zijn wedstrijden heeft gewonnen: het team van Alexander Magan en Lars de Boom

Heren gefeliciteerd met het kampioenschap én de meer dan uitstekende cijfers van P:8 E:17 S:35. Een mooi resultaat!

Team 3 wint CCU competitie
27 februari 2016

Het team van Margrietha Voskuilen en Margreet Post (aangevuld met deze keer Valeryia Miksha) heeft in de finale van de CCU Clubcompetitie (de Carrbridge Quaich Trophy) het team van de Natural Born Curlers verslagen.

Deze finale was zeldzaam spannend, bij de start van het laatste end was de stand 3-3 en kon er dus nog van alles gebeuren.

Toen Margrietha de laatste steen moest spelen, lagen de tegenstanders met een viertal stenen in de 12-foot en had het team van Margrietha geen enkele steen in het huis.

De voorkant van het huis lag vrijwel volledig afgeblokt, er was slechts één mogelijkheid deze wedstrijd te winnen: een raise van een van haar eigen stenen door een poortje van amper anderhalve steen breedte.
En jawel: ze speelde het klaar! Een prachtig einde van een super spannende finale!

Margrietha en Margreet: gefeliciteerd!

Team van Margreet Post wint VeBo Cup 2016!
14 februari 2016

Het team van Margreet Post (Margreet zelf, Jornt Jongsma en Guus Duppen) hebben de roemruchte VeBo Cup gewonnen.

Als enige team wonnen zij tijdens dit toernooi al hun wedstrijden en zijn daarmee uiteraard de terechte winnaars!

Finale van de clubcompetitie is bekend!
7 februari 2016

Na de laatste wedstrijden in de voorrondes zijn de twee teams die gaan strijden om het clubkampioenschap van de CCU bekend.

Na een heroïsche strijd, gekenmerkt door broedermoord, genadeloze ingrepen en zwakke momenten is een einde gekomen aan de onzekerheid. De twee teams die gaan strijden om de uiteindelijke winst, het clubkampioenschap van de CCU en het recht de CCU te gaan vertegenwoordigen tijdens de landelijke finaleronde voor clubkampioenen zijn:

1) het team van Margrietha Voskuilen en Margreet Post (die wegens ziekte van Gerrit Jan en Willem in wisselende samenstelling heeft moeten spelen)

2) De Natural Born Curlers (Ralph van Gelderen, Marc van den Heuvel, Martijn Wagemakers en Sander Bosch)

Beide teams gefeliciteerd en heel veel succes toegewenst tijdens de finale! Deze zal gespeeld worden op 27 februari.

Start van seizoen 2015/2016 nadert met rasse schreden!
23 augustus 2015

Als alles gaat zoals nu de verwachting is gaan we op 3 oktober a.s. weer van start met het Curlingseizoen in Utrecht.

Uiteraard starten we dan met de traditionele Opener, wil je meedoen? geef je dan snel even op bij Ben.

Ook zullen de vertrouwde competities zoals daar zijn de Pairs en de CCU clubcompetitie gespeeld gaan worden.
Wil je daar aan meedoen: geef je dan ook op bij Ben (voor de Pairs graag als Pair en voor de CCU comp graag als individu, de teams worden dan zo evenwichtig mogelijk samengesteld).

Mark Rurup wint Ad Hogema Trofee
15 juni 2015

Tijdens de ALV van de CCU heeft Mark Rurup de Ad Hogema Trofee gewonnen.

Deze trofee is voor diegene die zich het afgelopen seizoen het best heeft ingezet voor de CCU.
Het was een nek-aan-nek race met Ben Wiegers, welke op één stem verschil werd gewonnen door Mark.

Alie en Gerrit-Jan winnen de Pairs competitie
28 februari 2015

Alie Kramer en Gerrit Jan Scholten hebben, door in de finale Willem Pronk en Eelco den Boer te verslaan, de Pairscompetitie gewonnen!

Na 3-1 achter gestaan te hebben kwam het duo Pronk/den Boer ijzersterk terug met achtereenvolgend een 4- en een 2-huis, waardoor zij plots met 7-3 voorstonden.

Helaas voor hen was dat ook meteen hun laatste wapenfeit.

Alie en Gerrit Jan speelden de wedstrijd professioneel uit en wonnen met 8-7.

Voor alle uitslagen: zie CCU Pairs competitie

Finale CCU competitie gespeeld
21 februari 2015

De finale van de CCU competitie is gespeeld.

Team 1 (Gerrit-Jan Scholten, Magreet Post, André van Polen en Margrietha Voskuilen) nam het op tegen Team 2 (Alie Kramer, Eelco den Boer, Lars de Boom en de voor Richard Gault ingevallen Willem Pronk).

Vanaf het begin was het al geen gelijke strijd, Team 1 begon met een drie-huis en dan wordt het altijd moeilijk.
Na 4 ends stond het nog 4-2 voor Team 1, maar nadat dat zelfde team er in de volgende twee ends nog 5 stenen bij sprokkelde was het wel bekeken.

VeBo-Cup gespeeld
15 februari 2015

De strijd om de VeBo-Cup 2015 is wederom vol spanning en sensatie (en natuurlijk de legendarische pauze) verlopen.

Voor het eerst in de geschiedenis van deze cup (gesponsord door Jaap Veerman en Ben Wiegers) is er een team met strafpunten opgezadeld.

Dit was voornamelijk te wijten aan het feit dat er veelvuldig om “doorstoot stenen” werd gevraagd. Zulks wordt in Utrecht uiteraard NIET getolereerd……..

De uiteindelijke winnaars met 448 punten was het team met Valeriya Miksha, Alexander Magan en Gerrit-Jan Scholten.

Finale Pairs competitie bekend
9 februari 2015

Na de laatste ronde in de round-robin van de Pairs competitie zijn de twee finalisten bekend:

Team denBoer/Pronk zal het opnemen tegen Team Kramer/Scholten.

De winnaar van de finale is de overall winnaar van de Pairs competitie dit seizoen.

Bijzonder bonspiel in Zoetermeer
6 februari 2015

Voor het eerst vond er een St Bridget’s Bonspiel op 1 februari plaats georganiseerd door Richard Gault. 1 februari is de feestdag van St Bridget – een Ierse sint, het is ook de eerste dag van de lente volgens de Keltische kalender.

Richard heeft een verband met Ierland – en hij vond dat het begin van de Keltische lente niet onopgemerkt moet worden (ook hier in Nederland) want je ziet het al: ja nog een beetje sneeuw in de tuin maar ook de eerste verschijnsels van lentebloemen.

Dus op de beslissende zondag hebben de Lammetjes tegen de Krokussen gespeeld op het geweldige ijs van Zoetermeer. Spelregels waren gewoon behalve (tot de schrik van sommige deelnemers) dat men wisselt van spelplaats na elke end (1 na 2; 2 na 3 enz) dus iedereen moet soms skippen en de laatste steen gooien.

Jammer genoeg was een lammetje afwezig, door griep geveld. Misschien was dat de reden dat de Krokussen konden winnen – of misschien waren ze gewoon veel beter. Hoe dan ook, met 7-4 was de uitslag duidelijk.

Als winnaars kreeg elke Krokus een St Bridget’s Cross: niet alleen mooi en heel bijzonder maar ook handig want de Cross zorgt dat je huis niet in brand gaat gedurende de komende 12 maanden. Ook handig – water om het nieuwe leven te steunen, dus elke winnaar kreeg ook een flesje water van het leven, of zoals de Kelten het noemen uisce beatha. (Gek genoeg de Engelanders – nooit beroemd voor hun talent voor vreemde talen – noem deze nectar whisky, letterlijk ‘water’ dus ze komen niet aan de beatha de levende deel van het heelal.)

Het was gezellig en de moeite waard om te herhalen – hoewel de volgende keer dat St Bridget’s Dag op een zondag valt is pas in 2026.

De Krokussen: Alie Kramer; Richard Gault, Guus Duppen, Marcel Rijkes
De Lammetjes: Gerrit-Jan Scholten; Lars de Boom; Alexander Magan; Jaap Velzel (het zieke lammetje)

Finalisten CCU competitie bekend
10 januari 2015

Op 21 februari aanstaande zal de finale van de CCU competitie worden gespeeld tussen team 1 (André van Polen, Margrietha Voskuilen, Gerrit Jan Scholten en Margreet Post) en team 2 (Eelco den Boer, Lars de Boom, Alie Kramer en Richard Gault).

Het is een gesloten finale, dus de winnaar zal de CCU vertegenwoordigen tijdens de landelijke NCB finale dag.

Start seizoen 2014 – 2015
1 september 2014

We gaan weer bijna van start!

Haal je schoenen uit de kast, een goede poetsbeurt, maak je bezem schoon en dan ben je er weer helemaal klaar voor!

Op 27 september beginnen we met de traditionele opener.
Meedoen: stuur Ben een mailtje.

CC Utrecht Nederlands Kampioen!
31 maart 2014

Op 30 maart heeft het kampioensteam van de CC Utrecht ook het Nationale kampioenschap binnen gehaald!

In de halve finale werd het team van de Fryske Curling Club met 11-4 verslagen en in de finale waren onze mannen met 10-4 te sterk voor het Tilburgse team!

Mannen: Proficiat! De CCU is trots op jullie!

Het seizoen 2013 – 2014 is (bijna) voorbij
23 maart 2014

Het seizoen is voorbij, tenminste, in Utrecht.

Op 30 Maart is nog de landelijke finaledag waarop het team van de CCU (Erik van der Zwan, Gerrit Jan Scholten, André van Polen en Jaap Veerman) de kleuren van de CCU verdedigt en hopelijk net als vorig jaar de trofee mee naar Utrecht neemt.

Jongens: Veel succes! Als er mensen zijn die ons team willen aanmoedigen: de wedstrijden beginnen om 10.00 uur in Zoetermeer.

Verder staat er nog de ALV op de rol, daar krijgt iedereen eerdaags bericht over.

Vanaf hier vast een goede zomer toegewenst!

Leuke reactie van Enerjoy!
2 maart 2014

De firma Enerjoy heeft onlangs bij ons een clinic gevolgd. De reakties op de baan waren al leuk, maar ze hebben ook nog een stukje op hun eigen website geplaats! Leuk om te lezen, HIER vind je het hele stuk.

Eelco en Willem winnen de Pairs!
1 maart 2014

Eelco den Boer en Willem Pronk hebben vandaag in de finale van de Pairs kompetitie de Dolly Hunters verslagen met 9-6 en hebben daarmee de titel gewonnen. Heren: Proficiat!

Finale Pairs bekend!
23 februari 2014

Na twee zeer spannende wedstrijden in de laatste ronde van de Pairscompetitie zijn de finalisten bekend.

Team Eelco den Boer / Willem Pronk zal het opnemen tegen team Dolly Hunters.

De finale wordt gespeeld op 1 Maart 2014.

Pairs Competitie vordert gestaag
11 januari 2014

Team DollyHunters en team Kramer/Scholten hebben goede zaken gedaan in de CCU Pairs competitie.

Zij versloegen vandaag respectievelijk Frédérique Urlings/Michael Rainger en Jaap Velzel/André van Polen.

Eelco en Willem op schema voor titel
25 december 2013

Eelco den Boer en Willem Pronk liggen mooi op schema om dit seizoen de Pairs kompetitie te winnen.

Ook in hun derde wedstrijd lieten ze zien dat het ze serieus is en versloegen Alie Kramer en Gerrit-Jan Scholten.

Het was een spannende partij, maar met uitendelijk 1 steen meer wisten ze toch aan de goede kant van de score te blijven!

Team 3 doet goede zaken!
3 december 2013

In de CCU kompetitie heeft Team 3 goede zaken gedaan door Team 2 (het zij nipt) te verslaan.

Ondanks de (wegens blessures en ziekte) afzeggingen en invallers zijn ze er toch maar mooi in geslaagd het team dat de eerste wedstrijd met grootse overmacht van Team 1 had gewonnen met 7-6 te verslaan.

Proficiat, Team 3!

Competities in volle gang
11 november 2013

De CCU competities zijn in volle gang, voor de op de dinsdagavond te spelen competitie heeft Team 2 verschrikkellijk uitgehaald tegen Team 1 en bij de Pairs ligt Team Den Boer / Pronk op koers voor de titel!

Start seizoen 2013/2014
20 augustus 2013

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur!

We beginnen op 28 september, met de traditionele Opener!
Je kan je nu al opgeven voor deelname, opgeven bij Ben.
Het is deze keer heel belangrijk dat je je ook daadwerkelijk opgeeft, het wordt namelijk weer eens een toernooitje met een zeer afwijkend format!

Dus op het laatst binnenlopen om te zien of je nog mee kan doen heeft alleen nut als er iemand op het allerlaatste moment heeft afgezegd.

André van Polen wint de Ad Hogema Trofee 2013
23 mei 2013

André van Polen heeft de Ad Hogema trofee 2013 gewonnen!

De Ad Hogema trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het CCU-lid dat zich het afgelopen seizoen bijzonder heeft ingespannen voor de CCU. Tijdens de ALV wordt er over de genomineerden gestemd. André liet de andere genomineerde (Ben Wiegers) straatlengtes achter zich.

Team van CCU wint Nationale competitie!
24 maart 2013

Het kampioensteam van de CCU, bestaande uit Brian Doucet, Margrietha Voskuilen, Eelco den Boer en Ben Wiegers heeft op 24 maart de landelijke finale gewonnen.

In de round-robin werden de kampioensteams van de Fryske Curling Club en die van CC PWA verslagen.

De uiteindelijke finale werd gespeeld tegen het team van PWA. Na een 4-0 achterstand leek het of het team van de CCU wakker werd. Een indrukkwekkende inhaalrace werd ingezet, en zelfs zover doorgevoerd dat bij aanvang van het laatste end de CCU 2 punten voorsprong had op PWA. Dankzij een onmogelijk trickshot van Bart van der Lubbe kwam de PWA weer volledig terug in de wedstrijd en scoorde twee stenen. Een extra end moest dus de beslissing brengen. En dat extra end werd dus door het team van de CCU gewonnen!

Brian, Margrietha, Eelco en Ben: Gefeliciteerd!

Het seizoen is voorbij
17 maart 2013

Met het spelen van het traditionele Funspiel is het seizoen 2012/2013 voor de CCU ten einde gekomen.

Op 24 maart wordt nog de landelijke finale dag gespeeld (waar de CCU vertegenwoordigd wordt door Brian Doucet, Margrietha Voskuilen, Eelco den Boer en Ben Wiegers) in Zoetermeer en dan is het klaar.

Tot na de zomer!

Willem en Lennart kampioen Pairs
23 februari 2013

Willem Pronk en Lennart Oosterbaan zijn kampioen geworden van de Pairs kompetitie.

In de finale versloegen zij Alie Kramer en Gerrit-Jan Scholten met 8-5.

Willem en Lennart: gefeliciteerd!

Team Jenever wint VeBo-Cup!
17 februari 2013

Het toernooi om de traditionele VeBo-Cup is dit jaar gewonnen door team Jenever, op de hielen gezeten door team Frikandellen!

Team Whisky wist team Rum nipt voor te blijven en is dus als 3e geïndigd.
Team Loempiaatjes (5e ) en team Bitterballen (6e) completeerden de ranglijst.

Laat duidelijk zijn dat aan de teamnamen en -posities in de ranking geen enkele konklusies kunnen worden verbonden!

Team Jenever (Frédérique, Mark, Jaap en Edgar): Gefeliciteerd!

En vanaf deze plek wil het bestuur Rob Boymans meest hartelijk bedanken voor het sponsoren van deze cup, de afgelopen jaren. Hij heeft aangegeven dat hij met deze sponsoring stopt, maar het gerucht gaat dat er al een opvolger is gevonden. Dus de VeBo-cup voor volgend seizoen is al vast zeker gesteld!

Team 1 wint CCU competitie!
13 februari 2013

De CCU competitie seizoen 2012/2013 is gewonnen door Team 1.

Team 1 bestaat uit: Brian Douchet, Margrietha Voskuilen, Eelco den Boer en Ben Wiegers.

Zij zullen de CCU op 24 Maart a.s. vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.

Derde plaats Pairs voor Eelco/Bob
9 februari 2013

Na een zeldzaam spannende wedstrijd heeft het duo Eelco den Boer/Bob Bomas beslag gelegd op de derde plaats in de CCU Pairs-competitie.

Het duo André van Polen/David Vrolijk (die de geblesseerde Jaap Velzel verving) hebben zich, na de met 11-8 verloren wedstrijd, definitief de vierde plaats toegeïgend.

Team Sinterklaas wint het St. Nikolaastoernooi!
1 december 2012

Het op 1 december gespeelde toernooi om de St. Nikolaascup is gewonnen door Team Sinterklaas!
Hoe kon het ook eigenlijk anders, van de andere teams (Zwarte Piet, Wortel, Pepernoten, Paard, Roe) kon alleen Team Roe een beetje in de buurt blijven.

Maar met een totaal van 469 punten bleef Team Sinterklaas Team Roe toch nog vrij ruim voor (448 punten).

Margreet, André en Ivo: Gefeliciteerd!

Het seizoen is afgelopen, fijne zomer gewenst!
18 maart 2012

Het seizoen is weer voorbij.

Met het traditionele funspiel hebben we het seizoen afgesloten. Alleen op 25 Maart, dan komt het Utrechtse team, bestaande uit Willem Pronk, Margrietha Voskuilen, Ingrid Wiebe en Jaap Velzel, nog in actie tijdens de Nationale Finale van de clubcompetities. Maar dan is het toch echt over.

Tot september dan, want dan hopen we uiteraard weer flink aan de bak te kunnen!

In de tussentijd houden we nog de jaarlijkse algemene ledenvergadering (eind Mei?) en kan er hard worden nagedacht over een mogelijkheid tot balluhknalluh en koeiuhschroeiuh.
Ideëen kunnen aangeleverd worden bij Ben.

De Pairs zijn van start gegaan én record voor André van Polen
20 oktober 2012

De Pairs kompetitie is van start gegaan en resulteerde in een eerste overwinning voor team Willem P. / Lennart O.
Slachtoffer was team Bob B. / Eelco den B.

Uitslagen uiteraard te bekijken op pairs-competitie

Deze zelfde ochtend heeft André van Polen een record gevestigd door in 8 ends 9 maal een van zijn stenen te “hog-en”………. laugh

NK Curling op natuurijs
8 februari 2012

Op 12 februari 2012 heeft het dan eindelijk weer eens plaatsgevonden: het NK op natuurijs!

Hieronder een klein verslag (van Ben W.):

Voorbereidingen
Het begon op maandag 6 februari 2012, in Zoetermeer. Laurens en Rob V. vroegen aan mij wat de kansen waren op een NK op Natuurijs, gezien het weer. Dit alles natuurlijk indachtig de poging die ik in 2009 al eens ondernomen had.

Die zelfde avond heb ik de rayonhoofden bij elkaar geroepen. Op dinsdag bereikten mij al de eerste (foto-)verslagen van mogelijke plaatsen. Lelystad had duidelijk de beste papieren.

Woensdagmiddag ben ik met het plaatstelijke rayonhoofd Paul Hoffman de mogelijke plek fysiek gaan inspecteren. IJskwaliteit, ijsdikte, aanwezigheid van een plek om op te warmen, toiletgelegenheid, etc.

Met de watersportvereniging overeengekomen dat hun haven gebruikt zou kunnen gaan worden. Uiteraard ook de plaatselijke ambtenarij ingelicht, vergunning doorgesproken (en gekregen), uitnodigingen de deur uit.

Afgesproken (met mijzelf) dat ik een minimum van 20 deelnemers moest hebben om er een echt evenement van te kunnen maken. Op donderdagavond waren er 21 aanmeldingen, dus alle seinen gingen op groen.

Op zaterdag is de baanploeg naar Lelystad getogen om het ijs te prepareren. De juiste plek moest bepaald worden, sneeuw geruimd, vers water gevloeid, etc. Een zware maar leuke klus.

Wedstrijddag
Op zondag kon het losgaan. Iedereen was op tijd aanwezig, alle benodigde materialen op tijd op het ijs.
Het wedstrijdschema stond op het grote white-board, gaan met die banaan!

Er waren twee poules van drie teams.

Poule A bestond uit Team West Friesland, Team 2 en Team Den Boer

Poule B bestond uit Team Neeleman, Team 1 en Eindhoven Curling Team

West Friesland verloor heel simpel van Team 2, terwijl Team Neeleman de vloer aanveegde met Team 1.

Vervolgens won Team 2 ook nog van Team Den Boer. Maar de verrassing zat toch in Poule B, waar Eindhoven Curling Team overtuigend (3-1) van Team Neeleman won!

Toen Team Den Boer Westfriesland versloeg was de uitslag van Poule A bekend, eerste was Team 2, tweede Team Den Boer en derde Westfriesland.
In Poule B was dat allemaal niet zo simpel, zeker niet toen Team 1 van Eindhoven Curling Team won. Hier ging het dus om PES. En daaruit bleek dat Team 1 eerste was geworden, Eindhoven Curling Team tweede en Team Neeleman derde.

De halve finales gingen tussen Team 1 en Team 2 enerzijds en Team Den Boer en Eindhoven Curling Team anderzijds. De strijd tussen Team 1 en Team 2 was ongehoord spannend, terwijl Team Den Boer vrij simpel Eindhoven Curling Team opzij schoof.

Wel moet worden opgemerkt dat vlak voor de halve finales het begon te sneeuwen, waardoor de ijscondities niet beter werden, zelfs aangerukte Swifferbezems konden niet voorkomen dat het echt werkijs werd.

De finale ging dus tussen Team 1 en Team Den Boer.
De strijd om de Poedelprijs ging tussen Team Neeleman en Westfriesland.

Team Den Boer besloot het spelletje op taktiek te gaan winnen, één steen in het huis en een massieve muur daar voor.
Dat was niet zo moeilijk, want de sneeuw was langzaam overgegaan in een lichte vorm van regen. Het ijs werd zó zwaar, dat echt curlen bijna niet meer mogelijk was.

Toch manmoedig geprobeerd er het beste van te maken, tenslotte heeft iedereen last van deze omstandigheden!

Uitslagen: de strijd om de Poedelprijs werd gewonnen door Team Neeleman en de Grote Finale werd overtuigend (met 2-0) door team Den Boer gewonnen!

Na snel alles te hebben opgeruimd werd het tijd voor de prijsuitreiking. Eindhoven Curling Team had een fles Champagne meegenomen voor de winnaar, welke als dank een fles whisky schonk aan Eindhoven Curling Team!

Bij deze dus proficiat voor: Eelco den Boer, Tim Luijkx, Jaap Veerman en Ben Wiegers met het winnen van het NK Curling op Natuurijs 2012!

En gezien de frequentie waarin dit kampioenschap wordt gespeeld, zullen ze deze titel nog geruime tijd mogen dragen! ……. laugh

Voor foto’s : kijk HIER

Met dank aan Els Neeleman, André van Polen en Paul Hoffman voor het maken van de foto’s.

Traditioneel Nieuwjaars Toernooi 7 januari 2012
18 december 2011

Het traditionele CCU Nieuwjaars Toernooi zal gespeeld worden op 7 januari 2012.

Naast de gebruikelijke Curling wedstrijdjes wordt er na afloop een lunch geserveerd zodat iedereen elkaar in een ontspannen sfeer de beste wensen voor het nieuwe jaar kan toe wensen.

De lunch bestaat uit:
Een kopje soep
3 Luxe belegde broodjes per persoon waarvan 1 met gerookte zalm, 1 met een kroket en 1 met diverse luxe vleeswaren/kaas
Luxe opgemaakte salade
1 Glas mousserende wijn
Melk, karnemelk
Vruchtensappen
Koffie en thee

Prijs per persoon voor deze lunch is € 17,50.

Deelname staat open voor alle Nederlandse Curlers (tot een maximum van 48 !).

Balluh Knalluh en Koeiuh Schroeiuh 2011
4 mei 2011

Het seizoen moet natuurlijk met een knaller uitgeluid worden!

We zijn dan ook van zins om op 25 Juni 2011 te gaan Balluh Knalluh en Koeiuh Schroeiuh!

Het geheel zal gaan plaatsvinden bij de Mit-Bowling in Utrecht.
Vanaf 17.00 uur gaan het van start.

De kosten kunnen uiteraard niet door de club gedragen worden, de kosten zullen op ca 40 euri per persoon liggen (dat is dan EXCLUSIEF de drank!).

Maar daarvoor kan je wel 2 uur Balluh Knalluh met aansluitend uitgebreid Koeiuh Schroeiuh!

Geef je snel op bij Ben (en geef ook eventuele dieet wensen door).

Annemie de Jongh overleden
18 april 2011

Met droefenis moeten wij u mededelen dat Annemie de Jongh
op 10 April jongstleden Annemie de Jongh
na een kort ziekbed is overleden.

Annemie heeft vele jaren de Curling sport gediend, zowel op nationaal als internationaal nivo.

Zo heeft zij bij voorbeeld van 1983 tot 1996 de functie van Secretaris van de European Curling Federation bekleed.

Ook binnen de NCB en de CC Utrecht heeft zij zich gedurende een lange reeks van jaren uitermate verdienstelijk gemaakt.

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijden.

VeBo-Cup
19 december 2010

De strijd om de VeBo-Cup is gespeeld, de prijzen verdeeld.

Deze Cup, gesponsord door Jaap Veerman en Rob Boymans, staat bekend om de overdaad aan gezelligheid gedurende de bikkelharde strijd om de eindzege!

10 Teams hebben niet alleen verbeten gestreden, maar uiteraard ook genoten van de bitterballen tijdens de pauze, vergezeld van het smaakvolle drupje.

Bij de prijsuitreiking bleek dat Jaap de echte trofee thuis in de werkplaats had gelaten (per ongeluk), maar hij heeft beloofd volgend jaar beter op te letten.

Jaap en Rob: wederom bedankt voor een zeer geslaagde VeBo-Cup!

Eindstand:
Ranking Team Punten Ends Stenen
1 Bitterbal 4 5 11
2 Nasibal 4 4 10
3 Tofuhapje 4 3 7
4 Gehaktbal 2 4 8
5 Mini frikandel 2 3 6
6 Kipnugget 2 2 2
7 Loempia 1 3 3
8 Kroket 1 2 3
9 Bamihap 0 2 3
10 Kaasstengels 0 1 1