curling clinic​

Ons seizoen in Utrecht zit er op.
In oktober 2024 kun je weer bij ons terecht voor een curling clinic.

Voor curling clinics kun je t/m 30 april terecht bij bij Curlingbaan Zoetermeer.

Wil je een keer komen curlen? Wij organiseren tijdens het seizoen (oktober t/m maart) curling clinics op onze speelochtend:

Tijd: zaterdag 9.00-11.00 uur
Prijs: € 35,00 p.p.
Groepsgrootte: 4-16 personen

Vanaf 14 jaar.
Geschikt voor mindervaliden.

LET OP: Curling clinics buiten onze clubtijden zijn NIET mogelijk.

Dirk
Dirk
17/07/2020
Geverifieerde
Gezellige mensen en een prachtige ervaring. Ik heb (met mijn vrouw) genoten van de intro cursus. De instructeurs waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Daarnaast blijkt het ook nog eens erg leuk te zijn. Aanrader!
Sarie
Sarie
15/07/2020
Geverifieerde
Ikzelf heb de Curling Clinic aan vrienden cadeau gedaan. Het was echt een super leuke en actieve ervaring om met elkaar te delen. De sport op zichzelf is leuk en uitdagend en de hulp die we kregen maakte het helemaal af. Echt een aanrader!
Carla Leferink
Carla Leferink
15/07/2020
Geverifieerde
In januari met twee gezinnen met studerende kinderen een clinic gehad op de schaatsbaan in Utrecht. Op tv ziet het er zo eenvoudig uit, maar dat is het zeker niet! Het eerste deel van de ochtend kregen we van twee bedreven instructeurs onderricht in de technieken, daarna hebben de ouders tegen de kinderen gespeeld. We kijken terug op een geslaagde ochtend (en spierpijn de volgende dag...) en komen zeker nog eens terug!
Janne Ouwerkerk
Janne Ouwerkerk
06/07/2020
Geverifieerde
In november samen met mijn zoon (9) een clinic gevolgd bij de Curling Club in Utrecht. Na een hartelijke ontvangst zijn we het ijs opgegaan en kregen we stap voor stap uitgelegd hoe je Curling moet spelen. Het was al snel duidelijk dat de sport er op televisie makkelijker uitziet dan in het echt. De sport is onmogelijk in een workshop te leren, tenzij je een natuurtalent bent. Het is zeker een hele uitdagende sport en de workshop was informatief en vooral lekker actief. De tijd vloog voorbij. Curling Club Utrecht bedankt voor de leuke ochtend, het is een unieke ervaring geweest.
curlingsteen
curling club utrecht

CURLINGTERMINOLOGIE // DEEL 2

#HACK
Het voetenblok aan het einde van de baan vanaf waar de steen wordt losgelaten.

#SLIDING
De afzet vanuit de hack, glijdend over het ijs.

#SLIDER
Glad zooltje voor onder je voet om goed te kunnen glijden tijdens de sliding.

#ROTATIE
De draai die je aan de steen meegeeft.

#CURL
De mate waarin de steen afbuigt wanneer die over het ijs glijdt.

#PEBBLE
Druppeltjes water die over het ijs worden gesproeid voordat er gespeeld wordt.

NAAR DEEL 3  >>

leuk en sportief uitje

Een curlingclinic begint met een korte uitleg over de sport, veiligheid en de spelregels. Vervolgens ga je het ijs op om de elementaire beginselen van de techniek onder de knie te krijgen. Daarna wordt een onderlinge wedstrijd gespeeld.

Kosten curlingclinic

De prijs voor een clinic tijdens onze clubochtend bedraagt € 35,- per persoon. Na afloop kun je via pin bij ons betalen.

Voor het geval dat deze clinic zó goed bevalt dat het in een lidmaatschap van de CCU uitmondt, dan wordt het bedrag van de clinic op de contributie in mindering gebracht.

Mindervaliden

Curling is als sport uitstekend te spelen door mindervaliden. Ook de ijshal en de ijsvloer zelf zijn goed bereikbaar. Met een speciale extender kan de steen vanuit de rolstoel of staand gespeeld worden. Zelfs de draai kun je aan de steen meegeven. En het vegen laat je lekker aan je teamgenoten over, maar moedig ze wel aan (dan vegen ze harder)!

Materiaal

De club zorgt voor bezems, sliders, grippers, extenders en stenen. Je hoeft dus niets mee te nemen behalve makkelijke en warme kleding.

Kledingadvies:

  • Curling wordt op ijs gespeeld. Het is er koud en dus zeker raadzaam om te starten met een warme trui of een jas.
  • Qua broek adviseren wij een makkelijk en loszittend exemplaar. Jeans raden wij af.
  • Draag sportieve schoenen. Gympen of loopschoenen hebben vaak grip genoeg op het ijs. Zorg dat de zool schoon is anders verlies je loszittend vuil op het ijs. Liever geen schoenen met dikke/grove profielzolen.
  • Indien je wenst, kan je je omkleden in één van de kleedkamers.

Voor het reserveren van een clinic of het stellen van vragen over een clinic, kun je mailen naar Linda, onze clinic coördinator.

Wil je n.a.v. de clinic vaker komen curlen bij onze club, meld je dan aan voor een kennismakingscursus, koop een strippenkaart of word lid van de CCU.

Dus trommel vrienden, collega’s, teamgenoten of je familie bij elkaar en boek een curlingclinic! Of start een vrijgezellenfeest fris en sportief met curling! Succes verzekerd!

Beschikbare data seizoen 2023/2024:

  • Zaterdag 9 maart, 09-11 uur (VOL)

Prijs: € 35,00 p.p.
Groepsgrootte: 4-8 personen per baan*

*Bij een groepsgrootte van 4 personen kan het zijn dat jullie groep wordt gekoppeld aan een andere groep van max. 4 personen. Acht personen zijn namelijk ideaal voor een goed potje curling.

Buiten deze tijd om kun je voor een curling clinic ook terecht bij Curlingbaan Zoetermeer. De enige officiële curlingbaan in Nederland. Ze hebben de beschikking over drie curlingbanen in het SilverDome IJssportcentrum.

17/02: gratis inschuifochtend

Elk seizoen organiseert CCU een ‘inschuifochtend’ voor iedereen die geïnteresseerd is in curling. Je kunt je hiervoor individueel of met een kleine groep aanmelden. Deelname is gratis.

Datum: zaterdag 17 februari 2024
Tijd: 9.00-11.00 uur

Wees er snel bij, want vol=vol.

doordeweekse clinic

Alleen geschikt voor groepen vanaf 32 personen

Het is mogelijk om een doordeweeks een curlingclinic te organiseren tijdens ons seizoen (oktober 2024 t/m maart 2025). Denk bijvoorbeeld aan een personeelsuitje, bedrijfsuitje of teambuilding activiteit.

Voor 32-60 personen

Wij hebben 6 banen ter beschikking, waarop een instructeur max. 10 deelnemers kan begeleiden (8 is voor curling ideaal, 2 teams van 4).

Na een uur instructie worden er wedstrijden gespeeld. Hierbij kan er een minicompetitie worden opgezet. Maar je kunt er ook voor kiezen om op dezelfde baan te blijven spelen tegen hetzelfde team. 

Kosten doordeweekse curlingclinic

Wij rekenen als club, voor het inzetten van instructeurs en gebruik materialen:
4 banen: tussen € 1.120,- en € 1.200,- (24-40 deelnemers)
5 banen: tussen € 1.250,- en € 1.400 (33-50 deelnemers)
6 banen: tussen € 1.450,- en € 1.800,- (41-60 deelnemers)

Daarnaast rekent De Vechtsebanen € 500,– (ex. btw) ijshuur voor het 2 uur exclusief afhuren van de gehele binnenbaan.

Beschikbaarheid

Donderdagmiddag: 13.45 – 15.45 uur 

De binnenbaan afhuren kan alleen in overleg met de Vechtsebanen. Daarnaast moeten wij als club ook genoeg instructeurs beschikbaar hebben om de clinic te kunnen geven. Neem dus altijd eerst contact op met clinic coördinator.

Horeca

Bij de Vechtsebanen kun je voor en/of na het curlen gebruik maken van de horeca- en vergadergelegenheden.

Hier kan vooraf al wat over curling worden verteld, of achteraf een quiz of prijsuitreiking plaatsvinden (prijzen en extra uren instructeur niet inbegrepen).

Voor meer informatie over de horeca mogelijkheden verwijzen we je graag door naar De Vechtsebanen of mail naar reserveringen@vechtsebanen.nl

clinic buiten het seizoen

De binnenijsbaan van de Vechtsebanen is tijdens de lente en zomer gewoon geopend. Ondanks dat wij zelf niet spelen kunnen wij wel curlingclinics aanbieden buiten het seizoen om.

Neem eerst contact op met onze clinic coördinator. Vervolgens zul je zelf met de Vechtsebanen moeten overleggen wat de mogelijkheden zijn. Mail hiervoor naar de afdeling reserveringen.

Hoeveel ijs je nodig hebt is afhankelijk van de groepsgrootte. We kunnen max. 10 personen op één sheet (curlingbaan) kwijt en hebben maximaal 6 sheets ter beschikking.

Kosten voor een clinic buiten het seizoen zijn € 250,- per sheet (dit is excl. entree Vechtsebanen of eventuele baanhuur die zij in rekening brengen). Tevens geldt er een minimale huur van 4 sheets.

vraag een clinic aan

Stuur een mailtje naar onze clinic coördinator met daarin de volgende gegevens:

  • Datum clinic
  • Aantal personen

Wij nemen dan contact met je op.

Voor dit seizoen zitten wij vol. In oktober 2023 kun je weer bij ons terecht voor een curling clinic.

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een clinic volgend seizoen? Mail Linda, onze clinic coördinator.

CURLINGTERMINOLOGIE // DEEL 2

#HACK
Het voetenblok aan het einde van de baan vanaf waar de steen wordt losgelaten.

#SLIDING
De afzet vanuit de hack, glijdend over het ijs.

#SLIDER
Glad zooltje voor onder je voet om goed te kunnen glijden tijdens de sliding.

#ROTATIE
De draai die je aan de steen meegeeft.

#CURL
De mate waarin de steen afbuigt wanneer die over het ijs glijdt.

#PEBBLE
Druppeltjes water die over het ijs worden gesproeid voordat er gespeeld wordt.

NAAR DEEL 3  >>