curling clinic​

I.v.m. de zomerstop organiseren wij nu geen curlingclinics. Vanaf oktober 2022 kun je weer bij ons terecht.

Wil je een keer komen curlen? Trommel dan wat vrienden, collega’s, teamgenoten of je familie bij elkaar en boek een curlingclinic! Succes verzekerd!

Voor vrijgezellenfeestjes is curling een sportief en fris begin van de dag. En curling is ook geschikt voor mensen in een rolstoel.

Wij organiseren tijdens het seizoen (oktober t/m maart) clinics op onze speelochtend:

Tijd: zaterdag 9.00-11.00 uur
Prijs: € 30,00 p.p.
Groepsgrootte: 4-24 personen

Dirk
Dirk
17/07/2020
Geverifieerde
Gezellige mensen en een prachtige ervaring. Ik heb (met mijn vrouw) genoten van de intro cursus. De instructeurs waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Daarnaast blijkt het ook nog eens erg leuk te zijn. Aanrader!
Sarie
Sarie
15/07/2020
Geverifieerde
Ikzelf heb de Curling Clinic aan vrienden cadeau gedaan. Het was echt een super leuke en actieve ervaring om met elkaar te delen. De sport op zichzelf is leuk en uitdagend en de hulp die we kregen maakte het helemaal af. Echt een aanrader!
Carla Leferink
Carla Leferink
15/07/2020
Geverifieerde
In januari met twee gezinnen met studerende kinderen een clinic gehad op de schaatsbaan in Utrecht. Op tv ziet het er zo eenvoudig uit, maar dat is het zeker niet! Het eerste deel van de ochtend kregen we van twee bedreven instructeurs onderricht in de technieken, daarna hebben de ouders tegen de kinderen gespeeld. We kijken terug op een geslaagde ochtend (en spierpijn de volgende dag...) en komen zeker nog eens terug!
Janne Ouwerkerk
Janne Ouwerkerk
06/07/2020
Geverifieerde
In november samen met mijn zoon (9) een clinic gevolgd bij de Curling Club in Utrecht. Na een hartelijke ontvangst zijn we het ijs opgegaan en kregen we stap voor stap uitgelegd hoe je Curling moet spelen. Het was al snel duidelijk dat de sport er op televisie makkelijker uitziet dan in het echt. De sport is onmogelijk in een workshop te leren, tenzij je een natuurtalent bent. Het is zeker een hele uitdagende sport en de workshop was informatief en vooral lekker actief. De tijd vloog voorbij. Curling Club Utrecht bedankt voor de leuke ochtend, het is een unieke ervaring geweest.
curlingsteen
curling club utrecht

CURLINGTERMINOLOGIE // DEEL 2

#HACK
Het voetenblok aan het einde van de baan vanaf waar de steen wordt losgelaten.

#SLIDING
De afzet vanuit de hack, glijdend over het ijs.

#SLIDER
Glad zooltje voor onder je voet om goed te kunnen glijden tijdens de sliding.

#ROTATIE
De draai die je aan de steen meegeeft.

#CURL
De mate waarin de steen afbuigt wanneer die over het ijs glijdt.

#PEBBLE
Druppeltjes water die over het ijs worden gesproeid voordat er gespeeld wordt.

NAAR DEEL 3  >>

leuk en sportief uitje

Een curlingclinic begint met een korte uitleg over de sport, veiligheid en de spelregels. Vervolgens ga je het ijs op om de elementaire beginselen van de techniek onder de knie te krijgen. Daarna wordt een onderlinge wedstrijd gespeeld.

Kosten curlingclinic

De prijs voor een clinic tijdens onze clubochtend bedraagt € 30,- per persoon. Na afloop kun je via pin bij ons betalen.

Voor het geval dat deze clinic zó goed bevalt dat het in een lidmaatschap van de CCU uitmondt, dan wordt het bedrag van de clinic op de contributie in mindering gebracht.

Rolstoelvriendelijk

Curling is als sport uitstekend te spelen door mensen in een rolstoel. Ook de ijshal en de ijsvloer zelf zijn goed bereikbaar. Met een speciale extender kan de steen vanuit de rolstoel gespeeld worden. Zelfs de draai kun je aan de steen meegeven. En het vegen laat je lekker aan je teamgenoten over, maar moedig ze wel aan (dan vegen ze harder)!

Materiaal

De club zorgt voor bezems, sliders, grippers, extenders en stenen. Je hoeft dus niets mee te nemen behalve makkelijke en warme kleding.

Kledingadvies:

  • Curling wordt op ijs gespeeld. Het is er koud en dus zeker raadzaam om te starten met een warme trui of een jas.
  • Qua broek adviseren wij een makkelijk en loszittend exemplaar. Jeans raden wij af.
  • Draag sportieve schoenen. Gympen of loopschoenen hebben vaak grip genoeg op het ijs. Zorg dat de zool schoon is anders verlies je loszittend vuil op het ijs. Liever geen schoenen met dikke/grove profielzolen.
  • Indien je wenst, kan je je omkleden in één van de kleedkamers.

Voor het reserveren van een clinic of het stellen van vragen over een clinic, kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier of mailen naar de clinic coördinator.

Wil je n.a.v. de clinic vaker komen curlen bij onze club, meld je dan aan voor een kennismakingscursus, koop een strippenkaart of word lid van de CCU.

Beschikbare data:

Helaas zitten wij voor dit seizoen volgeboekt. Maar je kunt voor een curling clinic ook t/m 30 april 2022 terecht bij Curlingbaan Zoetermeer. De enige officiële curlingbaan in Nederland. Ze hebben de beschikking over drie curlingbanen in het SilverDome IJssportcentrum.

Vanaf oktober 2022 is het weer mogelijk om curling clinics in Utrecht te geven.

19/03: open dag

Elk seizoen organiseert CCU een OPEN DAG voor iedereen die geïnteresseerd is in curling. Je kunt je hiervoor individueel of met een kleine groep aanmelden. Deelname is gratis.

Datum: zaterdag 19 maart 2022
Tijd: 9.00-11.00 uur

doordeweekse clinic

Voor een curling clinic op een doordeweekse dag, zaterdagmiddag of op de zondag, kun je terecht bij Curlingbaan Zoetermeer.

Curlingbaan Zoetermeer is de enige officiële curlingbaan in Nederland. Ze hebben de beschikking over drie curlingbanen in het SilverDome IJssportcentrum.

Het is mogelijk om doordeweeks een curlingclinic te organiseren tijdens ons seizoen (oktober 2021 t/m maart 2022). Denk bijvoorbeeld aan een personeelsuitje of teambuilding activiteit. Hiervoor moeten wij wel eerst datum en tijd overleggen met de Vechtsebanen, zij checken dan de beschikbaarheid van de binnenbaan.

Grootte groep

De grootte van de groep bepaalt het aantal sheets (curlingbanen) die je nodigt hebt voor je groep. Per sheet kunnen we max. 10 personen plaatsen, 8 personen per sheet is het ideale aantal voor curling. Er zijn 6 banen ter beschikking.

kosten CCU

Voor een doordeweekse clinic van 2 uur rekent de CCU € 250,- per sheet. Voorwaarde: minimale bezetting van 2 sheets.

Kosten Vechtsebanen

Daarnaast brengt de Vechtsebanen kosten in rekening voor entree en/of ijshuur. Hierbij zijn er twee keuzes:

  • 2 sheets (tot 20 personen). Kosten:  € 10,50 p.p. + € 75,- afzetten
  • Hele binnenbaan (20-60 personen). Kosten € 500,- voor 2 uur.

Het ijs wordt ter beschikking gesteld tijdens de ‘vrije schaatsuren’. Omdat er naast meer dan 2 afgezette curlingsheets niet meer veilig geschaatst kan worden is de sprong meteen naar het afhuren van de hele binnenbaan.

Voorbeeld 16 personen (2 sheets):
(16 x € 10,50) entree + € 75 afzetten + € 500 CCU = € 743

Voorbeeld 50 personen (5 sheets):
€ 500 ijshuur + € 1.250 CCU = € 1.750

Je kunt ook informeren bij Curlingbaan Zoetermeer. Zij verzorgen 7 dagen per week curlingclinics voor particulieren, bedrijven en scholen.

Horeca

Bij de Vechtsebanen kun je voor en/of na het curlen gebruik maken van de horeca- en vergadergelegenheden. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar De Vechtsebanen.

clinic buiten het seizoen

De binnenijsbaan van de Vechtsebanen is tijdens de lente en zomer gewoon geopend. Ondanks dat wij zelf niet spelen kunnen wij wel curlingclinics aanbieden buiten het seizoen om.

Neem eerst contact op met onze clinic coördinator. Vervolgens zul je zelf met de Vechtsebanen moeten overleggen wat de mogelijkheden zijn. Mail hiervoor naar de afdeling reserveringen.

Hoeveel ijs je nodig hebt is afhankelijk van de groepsgrootte. We kunnen max. 10 personen op één sheet (curlingbaan) kwijt en hebben maximaal 6 sheets ter beschikking.

Kosten voor een clinic buiten het seizoen zijn € 250,- per sheet (dit is excl. entree Vechtsebanen of eventuele baanhuur die zij in rekening brengen). Tevens geldt er een minimale huur van 4 sheets.

vraag een clinic aan

Stuur een mailtje naar onze clinic coördinator met daarin de volgende gegevens:

  • Datum clinic
  • Aantal personen

Wij nemen dan contact met je op.

CURLINGTERMINOLOGIE // DEEL 2

#HACK
Het voetenblok aan het einde van de baan vanaf waar de steen wordt losgelaten.

#SLIDING
De afzet vanuit de hack, glijdend over het ijs.

#SLIDER
Glad zooltje voor onder je voet om goed te kunnen glijden tijdens de sliding.

#ROTATIE
De draai die je aan de steen meegeeft.

#CURL
De mate waarin de steen afbuigt wanneer die over het ijs glijdt.

#PEBBLE
Druppeltjes water die over het ijs worden gesproeid voordat er gespeeld wordt.

NAAR DEEL 3  >>