CCU Jubileumtoernooi

Een warm welkom

Op zondag 2 april 2023 vierde Curling Club Utrecht haar 50ste verjaardag bij Curlingbaan Zoetermeer. En hoe vier je dat dan, zo’n verjaardag? Nou, natuurlijk met een èg Utrègs jubileumtoernooi! Deze werd georganiseerd door onze CCU feestcommissie Cecilia, Daphne en Magda. En een feestje bouwen kun je aan hun wel overlaten!

Curlers uit Nederland en België waren uitgenodigd om onze verjaardag mee te vieren. Zo kwamen 44 curlers namens de clubs uit Utrecht, Friesland, Tilburg, Zoetermeer, Zemst en Gent naar ons partijtje! 

En cadeautjes waren er ook! Zo kregen we van Curling Club PWA een heerlijke slagroomtaart en van Curling Club Tilburg een grote fles Schrobbelèr.

De teams

Deelnemers konden zich individueel inschrijven. Een lootje bepaalde met wie je in welk team kwam. Om Utrecht een beetje naar Zoetermeer te brengen waren de teamnamen plat Utrègse woorden en uitdrukkingen. Dit leidde tot hilarische teamnamen en verrassende teamsamenstellingen.

poule a

Team Oetepetoeter

v.l.n.r.: Louisa, Marcel, Corine en Ben

Team Glittergladiool

v.l.n.r.: Kilian, Manon en Gerben

Team Donderstraolt

v.l.n.r.: Victor, Bart, Carmen en Jeffrey

Team Haalve zoal

v.l.n.r.: Daphne, Willem, Anandi en André

Team Kwakbol

v.l.n.r.: Linda, Erik, Michael en Timo

Team Kânsjie-rânsjie

v.l.n.r.: Margrietha, Floris en Lisenka

poule b

Team Jochies en wijffies

v.l.n.r.: Link, Cecilia, Hans en Chris

Team Tjeeesjie Kreeesie

v.l.n.r.: Bob, Nikki en Albert

Team Gladdakker

v.l.n.r.: Guus, Sylvia, Mark en Niek

Team Hotseknotsebegonia

v.l.n.r.: Jonas, Bea en Dirk

Team Groate slaoi-emmer

v.l.n.r.: Iris, Florian, Richard en Eelco

Team Badmuts

v.l.n.r.: Dagmar, Johannes, Olaf en Magda

De wedstrijden

De 12 teams waren opgedeeld in 2 poules die om-en-om speelden. Elk team speelde 3 wedstrijden van 3 ends. Na 3 wedstrijden werd de competitie stilgelegd voor een smakelijke lunch, geheel verzorgd door de feestcommissie. Tevens een mooie gelegenheid om de platgeveegde ijsvloer te voorzien van verse pebbles.

En de winnaar is….

In een bomvolle curlinglounge werd er met goede whiskey en wodka geproost op het 50-jarig bestaan van de CCU. En na het tellen van de winstpunten, ends en gemaakte stenen, maakte Cecilia de uitslag bekend.

1. Kwakbol
2. Kansjie-ransjie
3. Badmuts
4. Hotseknotsebegonia
5. Gladdakker
6. Grote slaoi-emmer
7. Donderstraolt
8. Glittergladiool
9. Tjeeesjie Kreeesie
10. Oetepetoeter
11. Jochies en wijffies
12. Haalve zoal

Met unieke medailles werd de top 3 gelauwerd. En de Kwakbollen kregen ook nog eens een prachtige curling trofee overhandigd. Na een dankwoord van skip Erik wilde mede-kwakbol Linda ook nog graag het woord …

3e plaats

2e plaats

1e plaats

Dankwoorden

Linda, voorzitter van de jubilerende club, maakte meteen van de gelegenheid gebruik om Curlingbaan Zoetermeer te danken voor de gastvrijheid. Daarna werden Cecilia, Daphne en Magda persoonlijk bedankt met een alcoholhoudend presentje. En zonder toffe gasten geen feestje, dus ook de deelnemers werden bedankt voor hun komst en enthousiasme.

Daarna nam Sylvia namens de NCB het woord. Na de felicitaties en complimenten voor het gezellige toernooi overhandigde zij Marcel, penningmeester van de club, een mooi aandenken aan ons 50-jarig bestaan.

Daarna was het tijd voor een afsluitend hapje en een drankje en keerden de meeste curlers huiswaarts. De achterblijvers hebben nog 15 pizza’s verslonden, de lounge opgeruimd en daarna was ook voor hun deze dag voorbij.

Hopelijk is met dit unieke jubileumtoernooi een mooie traditie gestart. Wordt hopelijk vervolgd …