Sluiter 2023

eindelijk weer een sluiter

Wat hebben we er lang op moeten wachten … in 2020 en 2021 kon de Sluiter niet plaatsvinden vanwege corona. En in 2022 gooide een misverstand over het einde van ons seizoen roet in het eten. Maar dit jaar, yes!!!!

Het plan van 2020 werd dus afgestoft. Aangezien de Opener dat seizoen in het teken van de voorgerechten stond, zou de Sluiter het thema nagerechten hebben. En dat thema hebben we zo gehouden. 

De spelers werden middels lootjes verdeeld in 6 smakelijke teams en speelden curling zoals ze dat nog nooit hadden gespeeld. Zo bepaalde een ijshockeypuck waar de dolly zou komen met puck curling. Hierbij speelden de teams vanuit de tegenoverliggende hacks. Tijdens het one-color curling, met alleen maar rode handles, was het opletten geblazen welke rode steen van wie was. En met het 3-rock curling werden er 3 ends met 1 steen p.p. gespeeld.

Na een korte break gingen de teams verder met de outside-in sweeping challenge. Hierbij mocht iedereen overal vegen (vooral de facilitaire dienst van de Vechtsebanen was hier erg enthousiast over) en telde je punten vanaf de buitencirkel. Als voorproefje op het middagprogramma speelden we jeu-de-curling, met de jeu-de-boules spelregels. En bij de variant scoring rocks telden de punten op de scorende steen/stenen.

Wegens tijdnood werd de 6e speelronde voor iedereen vervangen door het oud-Hollandsche short curling

Verrassingselement: de dobbelsteen

Na elke speelronde werd er een dobbelsteen gegooid die gevolgen had voor òf de teamsamenstelling òf de uitslag. Verwarring alom, want na de eerste ronde moesten de nummers 2 al van team wisselen. Daarna volgden 4 rondes waarin de scores werden verdubbeld, gehalveerd of gewisseld. Na de laatste speelronde werd er in de kantine voor een laatste keer gedobbeld: teamwissels voor de leads, wat verstrekkende gevolgen had voor een aantal spelers.

De uitslag

In de kantine stond penningmeester Marcel klaar om de bestellingen op te nemen. Het laatste rondje van dit seizoen was op kosten van de club.

Door het dobbelen konden Hans en Linda opeens fluiten naar hun podiumplek, belandde Margreet pardoes in het winnende team en stonden ook Frédérique en Daphne opeens in een vreemd team op het podium! Voor de wedstrijdleiding was de dobbelsteen een organisatorische uitdaging, maar uiteindelijk is er een ranking uitgekomen: 

  1. Team Tiramisu (Magda, Albert en Margreet)
  2. Team Vlaflip (Manon, Hans en Frédérique)
  3. Team Bananenboot (Floris, Ben en Daphne)
  4. Team Griesmeelpudding (Vincent, Hans en Cecilia)
  5. Team Kinderijsje (Eelco, Margrietha en Linda)
  6. Team Crême Brulée (Marcel en André)

Lees verder onder de foto’s

2e: Frédérique, Manon en Hans (niet op de foto)
Vegen met velen
3e: Ben, Daphne en Floris
1e: Margreet, Albert en Magda

Lunchen en jeu-de-boules

Gewoon voor de gezelligheid zijn een aantal leden nog met elkaar de stad ingedoken voor een smakelijke lunch bij Bunk en 2 uurtjes ballen gooien bij de jeu-de-boules bar in Utrecht. Voor deze gelegenheid schoven ook Alie en Monique gezellig aan. 

Na deze activiteit kwam er echt een einde aan ons curlingseizoen op de Vechtsebanen. Maar we zijn nog niet klaar met CCU curling. Want op zondag 2 april organiseren wij bij Curlingbaan Zoetermeer ons 50-jarig jubileum toernooi