NK Curling 2020

NK Curling 2020 Podium

In het weekend van 25 en 26 januari 2020 werd in Zoetermeer het NK Curling gespeeld. Op zaterdag werd er in teams van 4 tegen elkaar gestreden en op zondag in teams van 2. Namens de CCU deden diverse spelers mee, lees het verslag hieronder.

NK Curling 4 tegen 4

Met 9 teams was het een gezellige boel hoewel er plaats was voor 12, dus volgend jaar weer nieuwe ronde, nieuwe kansen!
 
Vanuit ons cluppie gingen Jaap, Daan, Eelco en Frédérique de strijd aan met o.a. de rolstoelcurlers uit het hoge noorden en de jongens junioren. 
Het begin was wat wankel (terwijl de starttijd van 9.00 uur toch niets nieuws zou moeten zijn voor deze doorgewinterde zaterdagochtendveteranen) maar gaandeweg de dag werden de potjes beter en spannender wat uiteindelijk resulteerde in de derde plek, een bronzen plak op het NK voor Utreg!
 

Team Kalocsai, met CCU-leden Lars en Alexander in de gelederen, pakte het goud en de jongens junioren eindigden op de tweede plek.

NK Curling 2020 Podium
Het podium 4v4 curling
NK Curling 2020 CCU Derde
Eelco, Jaap, Daan en Frédérique

NK Curling 2 tegen 2

Op zondag streden 12 teams van 2 personen om de titel. Leuk om te zien dat er veel jeugd op het ijs was, zowel jongens als meisjes. De CCU werd vertegenwoordigd door Manon en Floris, die samen een team vormden. Ook CCU’ers Eelco, Lars, Alexander, Linda en Bob kwamen in actie met hun partners.

In twee poules werden ieder 3 wedstrijden gespeeld waarna een ranking werd opgesteld. Daarna volgde de B en A finalerondes en een final ranking.

Die jongens junioren bleken ook op zondag succesvol en speelden in de finale tegen elkaar. Dit resulteerde in een gelijkspel. De titel werd na het gooien van een allesbeslissende draw shot gewonnen door Simon en Tobias. Maarten en Bart eindigden als tweede. Op de derde plek eindigden Lisanka en Bob Bomas.

Dank aan Jeroen en de Nederlandse Curling Bond voor de organisatie en de smakelijke lunch! Uiteraard ook Michael en Margrietha, van Curlingbaan Zoetermeer, bedankt voor het uitstekende ijs!