Rondvaart door Amersfoort

Waterlijn Amersfoort rondvaart Curling Club Utrecht

Varen langs de Amersfoortse poorten

CCU’er Alie weet niet alleen de beste paadjes te vinden op het listige ijs van de Vechtsebanen, ze kent ook de Amersfoortse grachten op haar duimpje. Ze is namelijk een van de vrijwilligers die namens de Waterlijn Amersfoort rondvaarten verzorgen door de Keistad. Samen met haar team volgde ze enkele jaren geleden een curlingclinic en als tegenprestatie mochten de leden van de Curling Club Utrecht nu bij haar in het bootje stappen.

Een vijftiental dappere strijders maakten daar op zaterdag 24 september dankbaar gebruik van. Slechts een enkele oud-voorzitter die nu donateur is (we noemen geen namen) liet zich afschrikken door het slechte weer. De hemelsluizen stonden volledig open, dus we hoefden ons geen zorgen te maken over de waterstand voor onze boottocht door het schitterende, historische deel van de oude binnenstad.

Met paraplu’s om ons tegen het vallende water te beschermen (of anderen ermee aan te vallen) kwamen we onder andere langs de historische waterpoort Monnikendam, het Huis met de Paarse Ruitjes en de Onze Lieve Vrouwetoren, waar we ook nog wat extra verstekelingen oppikten die er niet in waren geslaagd op tijd een parkeerplaats te vinden in de bruisende stad.

Ondertussen vertelde Alie bevlogen alles over de Amersfoortse geschiedenis en indrukwekkende bouwwerken en vloog ook de tijd voorbij. Voor we het wisten waren we alweer terug bij het beginpunt. In het naastgelegen cafeetje konden we even opdrogen en opwarmen onder het genot van warme dranken en snacks en ook daarna bleef de drank rijkelijk vloeien, maar wat in het Amersfoortse uitgaansleven gebeurt, blijft in Amersfoort, dus daar laten we het maar bij.

Ondanks de regenval was het een zeer geslaagde middag en voor sommigen ook avond en nacht.