VeBo Cup 2024

Vet en Borrel 2024 Vechtsebanen Utrecht

De VeBo Cup is al decennialang een begrip bij de CCU. Ons jaarlijkse toernooi waarbij het draait om curling, drank, snacks en gezelligheid. En natuurlijk om de geweldige bokaal!

Op 3 februari 2024 kwamen dan ook 32 liefhebbers van curling en/of drank en/of snacks en/of gezelligheid op het toernooi af. De organisatie was zoals de afgelopen jaren in vertrouwde handen van Ben (wedstrijdleiding) en Mark (chef prijzen).

De eerste ronde

De 8 teams werden ingedeeld door Ben en kregen smakelijke namen als team Frikandel, team Bitterbal, enz. Op het fluitsignaal van Ben werd de wedstrijd stilgelegd, stenen geteld, de score doorgegeven en kon de pauze beginnen. Want als je om 9.00 uur al staat te ballen, ben je om 10.00 uur wel toe aan een versnapering.

vet en borrel

Om 10 uur lagen 160 warme borrelhapjes op de deelnemers te wachten. En stonden er bijna net zo veel borrelglaasjes met whisky en wodka klaar. Onder steeds luider geroezemoes vonden alle snackjes hun weg en werden ook de borrelglaasjes enthousiast geleegd. En toen moesten we weer …

De tweede ronde

Als extra verwarring had Ben alle teams gehusseld en kwam iedereen in een nieuw team terecht met dorstlessende namen als team Rum en team Genever. Iedereen deed weer z’n uiterste best tot het meedogenloze fluitsignaal van Ben rond 10.45 uur klonk. 

lees verder na de foto’s

de prijsuitreiking

Vanwege het groot aantal deelnemers, sloten we af in het café van de Vechtsebanen. En dat was aangenaam vertoeven op banken en luxe stoelen aldaar.

Dat Ben zijn puntentelling uniek en onnavolgbaar is, wisten we al. Maar hij had er dit keer wel een heel bijzondere draai aan gegeven. Omdat de scores individueel bij werden gehouden, werden de prijzen verdeeld onder 4 nieuwe samengestelde teams. Vier? Jawel, want Ben en Mark hadden ook een troostprijs geregeld.

Troostprijs
Team Vegetarische kippenvleugeltjes met een 0.0 gintonic (light): Dagmar, Bart, Gerben en Eelco.

Troostprijs VeBo 2024 Vechtsebanen Utrecht

Derde prijs
Team Hemaworst met een pikketanussie: Brett, Hans, Laura en Erik

Derde prijs VeBo 2024 Vechtsebanen Utrecht

Tweede prijs
Team Bittergarnituur met vodka: Mark, Viola, Dana en Layvin

Tweede prijs VeBo 2024 Vechtsebanen Utrecht

Winnaars VeBo Cup 2024
Team Toastje Haggis met whisky: Daphne, Florian, Floris en Aaron

dankwoord

Namens alle deelnemers bedanken we Ben en Mark voor de organisatie, de ballen, de borrels en de prijzen. Het was weer een ontzettende gezellige en geslaagde editie.