Bonbonspiel 2024

Wat een feestje!

In navolging van het Jubileumtoernooi van 2023, organiseerde onze feestcommissie (Daphne, Magda en Cecilia) op zondag 21 april 2024 de eerste editie van ons jaarlijkse toernooi. Iedereen kon zich individueel opgeven en alle curlers in Nederland en omstreken waren welkom. Dit resulteerde in 36 deelnemers, komende vanaf alle curlingclubs van Nederland en gasten uit Duitsland, Spanje en Polen.

Na aanmelding kreeg elke deelnemer een lootje dat het team bepaalde, wat drankmuntjes en uiteraard de eerste bonbon van de dag. Zeker niet de laatste! Er stonden bonbons op tafel, er waren bonbons bij de borrel en er werden bonbons uitgereikt tijdens de prijsuitreiking. Zelfs de teamnamen waren bonbon-gerelateerd. Enkel de gezamenlijk lunch was bonbonloos, als je de chocolade pasta niet meetelt natuurlijk.

Take-out Truffels

v.l.n.r.: Cecilia, Hans, Albert en Floris

Caramel Corners

v.l.n.r.: Renate, Monserrat en Daphne

Ganache Guards

v.l.n.r.: Andrew, Koko, Niek en Carmen

Butterscotsch Blanks

v.l.n.r.: Pedro, Margrietha, Lucienne en Florian

No-tick Nogatines

v.l.n.r.: Hessel, Manon, Willem en Johannes

Hazelnoot Hacks

v.l.n.r.: Eelco, Viola, Felipe en Guus

Ruby Rocks

v.l.n.r.: Iris, Pedro, Brett en Wouter

Bittere Bezems

v.l.n.r.: Linda, Matthijs, Luke en Ben

Pistache Pebbles

v.l.n.r.: Grzegorz, Magda, Daniella en Ditte

De wisseltrofee

Met dank aan de vader van Manon

De sfeer zat er goed in. Er stonden steeds 6 teams op het ijs en de 3 overige teams konden onder het genot van een drankje heerlijk kletsen en commentaar leveren op de wedstrijden. Her en der werd een spelletje gespeeld, maar er werd vooral veel bijgepraat. Ook de lunch, met alle teams tegelijk was onvervalst gezellig. En schijnbaar was men hongerig, want na een kleine 45 minuten was geen kruimel meer over.

De wedstrijden

De in totaal 9 teams waren in 3 groepen verdeelt en speelden 4 wedstrijden tegen de andere 2 groepen. Elke wedstrijd was 3 ends, waarbij winst/verlies het zwaarste telde, gevolgd door aantal gewonnen ends en stenen. De wedstrijden zelf waren werkelijk uitmuntend. Veel spannende potten met soms uitgebreid strategie-overleg. Soms kwam het op de laatste steen aan, maar er was altijd een winnaar. Ongehoord op een toernooi als deze, eindigde er geen enkele wedstrijd in gelijkspel.

Lees verder na de foto’s >

Tijd om te proosten

Uiteindelijk bleven 2 teams ongeslagen. Zowel de Ganache Guards (Andrew, Carmen, Koko en Niek) als de No-tick Nogatines (Hessel, Johannes, Manon en Willem) wonnen al hun wedstrijden, vaak ook nog met substantiële cijfers. Uiteindelijk hadden de Ganache Guards met 10 ends en 16 stenen de beste resultaten en mochten er vandoor met de lekkerste bonbons en de prachtige Bonbonspiel Trofee. Deze trofee is speciaal voor onze club gemaakt en bestaat uit een houten bokaal met een karaf Whiskey en 4 glaasjes. De inhoud van de karaf is direct door de winnaars gedeeld met alle andere deelnemers, wat een mooie start was voor de borrel.

Onder het genot van drank naar keuze op koste van de club, en met heerlijke hapjes (en dus ook bonbons) op tafel, sluiten we met zijn alles het curlingseizoen in onvervalste Utregse stijl af.

uitslag

  1. Ganache Guards
  2. No-tick Nogatines
  3. Take-out Truffels
  4. Bittere Bezems
  5. Butterscotsch Blanks
  6. Caramel Corners
  7. Hazelnoot Hacks
  8. Pistache Pebbles
  9. Ruby Rocks
Bonbonspiel prijzen
De prijzentafel van het CCU Bonbonspiel 2024
Winnaars Bonbonspiel 2024
Winnaars Bonbonspiel 2024: de Ganache Guards
Tweede plaats Bonbonspiel 2024
Tweede plaats: de No-tick Nogatines
Derde plaats Bonbonspiel 2024
Derde plaats: de Take-out Truffels

We kijken nu al uit naar volgend jaar!