Sluiter 2024

Sluiter toernooi 2024

Ons seizoen op de Vechtsebanen sluiten we elk jaar af met de Sluiter, een toernooi waarbij het curlingspelletje nèt even anders wordt gespeeld.

De spelleiding is al een aantal jaren in de creatieve handen van Linda. Dit keer werden de deelnemers drie speelsoorten voorgeschoteld (in wedstrijden van 2 ends) waarbij het aankwam op tactiek en goede stenen.

Andermans punten
Dat wil zeggen, dat je na elk end de punten van je tegenstander krijgt. Om sabotage van eigen stenen te voorkomen, worden eigen stenen die buiten de baan terecht komen (over de zijlaan, backline of als ze niet over de hogline komen) op het doppie gelegd. Stenen die daar al liggen, worden in een rechte lijn naar achteren verplaatst. Dus je moet je stenen niet verkloten en vooral de stenen van de tegenstander een mooie promotie geven.

Steen verplaatsen
Nadat je steen tot stilstand is gekomen, mag de tegenstander deze één steenlengte verplaatsen in een richting naar keuze. Hierbij mogen geen andere stenen worden verplaatst.

Twee huizen
Met de hack precies ingeboord tussen twee sheets, kun je kiezen in welk huis je gaat spelen. Beide huizen tellen zoals gewoonlijk, dus in theorie is gelijkspel na een end mogelijk. Deze spelvariant werd erg enthousiast ontvangen. Er was zelfs een speler die een derde huis erbij probeerde te betrekken, maar daar wilde de spelleiding niets van weten. Wel werden er notities gemaakt met het vermoeden dat deze variant volgend jaar op de Sluiter z’n primeur zal beleven … ssst.

dobbelen tijdens de breaks

Tijdens de ‘break’ van elke wedstrijd (dus na één end) werd er gedobbeld. Hierbij konden zonder pardon teamleden het team uitgedobbeld worden, in ruil voor een teamlid van de tegenstander. En met een 6 kon je in het volgende end dubbele punten scoren.

De spelleiding zag hierin wel een ‘lek’ in het verder waterdichte schema. Het idee was natuurlijk dat iedereen alle speelstijlen zou spelen. Maar het wisselen van teams kon niet voorkomen dat sommige deelnemers deze kans werd ontnomen. 

de huldiging

Die begon met een trieste mededeling … de slagroom was op. Gelukkig wisten we de stemming er weer in te krijgen door namens de CCU een rondje te geven (de penningmeester was er toch niet). 

Uiteraard alle lof voor de winnaars van de ochtend: team Cijferslot! Eelco wist zich tijdens de laatste wedstrijd in het winnende team van Daphne en Floris te dobbelen. Dit ging ten koste van Guus, maar gelukkig viel hij alsnog met de Karabijnhaken in de prijzen. 

Onder een luidkeels ‘Linda bedankt’ werd, ondanks het gebrek aan slagroom, de spelleiding bedankt voor weer een originele afsluiting van ons seizoen in Utrecht.

Het was weer een gezellige ochtend 😀

1

Team Cijferslot
v.l.n.r.: Floris, Daphne en Eelco

2

Team Karabijnhaak
v.l.n.r.: Guus, Ben en Hans

3

Team Houtje Touwtje
v.l.n.r.: Florian, Layvin en Nick

4

Team Schuifgesp
Ditte, Laura en Manon

4

Team Klittenband
Aaron, Brett en Linda

6

Team Drukknoop
Cecilia, Albert en Wouter