Bitterballen winnen VeBo Cup 2020

8 februari was dan weer zo laat: De infame VeBo Cup werd weer gespeeld.
Erg leuk om weer eens leden van andere clubs te mogen begroeten, zelfs de voorzitter van de NCB was een van de deelnemers!

Vet en borrel

Er werd door 6 teams van drie gestreden om de felbegeerde VeBo Cup, nu al meer dan een decennium een icoon, neen, een must-have voor alle curling liefhebbers.
Waarschijnlijk zijn er mensen die alleen meedoen vanwege de naam van het toernooi (VeBo staat voor Vet en Borrel), maar dat mag de pret niet bederven….
Halverwege de strijd-tijd wordt traditiegetrouw de bezem tijdelijk aan de wilgen gebonden, omdat precies op dat moment een feestmaal van gefrituurde heerlijkheden wordt gepresenteerd, vergezeld door een goede borrel.

Voor de een hilarisch, voor de ander een treurig detail, maar het was in elk geval zeer verrassend te zien hoe de brenger van de cornucopia van vet uitgleed en de volledige schaal met een sierlijke boog tegen de vlakte liet kletteren. Super te zien dat ze niet gewond is geraakt, en bewonderingswaardig te zien hoe snel ze een nieuwe schaal bereid had! Enfin, na de pauze werd het strijdperk weer betreden en ging de strijd verbeten voort.

En gezegd moet worden dat sommige teams alles uit de kast haalden om de overwinning, en daarmee de VeBo Cup te bemachtigen.
Onder de tijdsdruk werd door twee teams nog snel een end short-curling gespeeld, zodat die uitslag nog kon worden meegenomen in de totaal-telling.
Helaas heeft toen iemand (we noemen geen namen, toch, Frédérique?) vergeten de uitslag nog op het wedstrijdbriefje te vermelden vóórdat het bij de wedstrijdleiding werd ingeleverd…..
Een ander team heeft geprobeerd om de schande van een laatste plaats te verbloemen door het wedstrijdbriefje niet in te leveren, maar daar werd rap een stokje voor gestoken.
Het geeft even aan hoe belangrijk deze VeBo cup bij de CCU is geworden.

de uitslag

De uiteindelijke uitslag is tot stand gekomen op een geheel transparante, eerlijke en controleerbare wijze, dat moet echt even vermeld worden. In het verleden zijn er wel eens twijfels ge-uit bij de uitslagen, zijn rekenregels ondoorzichtig genoemd, zijn verdachtmakingen gemaakt waarbij het woord “omkoping” niet onvermeld bleef. Dit uiteraard altijd alleen door de verliezende partijen….. 🙂

Enfin, uiteindelijk is de uitslag geworden:

Poedelprijs (omdat ze die niet wilden hebben) met geen punten: team Vlammetjes (Richard, Nathan, Daphne)

5e plek met 2/3 punt Team Genever (Gerben, Arie, Guus)
ex-aequo 3e/4e plaats met 3/4 punt Team Frikandel (Jaap, Mark, Jules) en team Gin (Frédérique, Albert, Jeroen)

2e plaats met 46 punten team Whisky (Hans, André, Koos)

En glorieus eerste met 47 punten: Team Bitterbal (Ben, Linda, Erik)

De prijzen (beschikbaar gesteld door de sponsoren Jaap, Mark en Ben) zijn door een ieder in dank aanvaard en zullen ongetwijfeld op een passend moment worden gesavoureerd.

Tot volgend jaar, bij een nieuwe, super spannende en uiterst gezellige VeBo cup!