Ben wint de EGO Cup 2022

EGO Cup 2022 trofeen

Zinderende finale EGO Cup 2022

Op 26 maart 2022 werd de finale gespeeld om de EGO Cup 2022. Vijf spelers waren nog in de race voor een podiumplek, dus dat beloofde een spannende ontknoping te worden.

Ben en Eelco voerden samen het klassement aan met 17 punten en moesten het dus tegen elkaar opnemen voor de titel. Het lot bepaalde, middels een zeer transparante loting, wie er in hun teams kwamen. Magda sloot bij Ben aan en Hans en Cecilia bij Eelco.

Over Cecilia gesproken, zij maakte samen met Linda (ook 13 punten) en Albert (12 punten) nog kans op de 3e plaats. Een plaats om voor te strijden.

Op de andere sheet nam Albert, samen met Guus en Frédérique, het op tegen Linda en Daphne. Mocht Albert winnen en zowel Linda als Cecilia verliezen, dan was hij de lachende derde. Ander scenario was twee nummers 3, indien Linda en Cecilia beide zouden winnen.

Hoe het iedereen verging

Op beide sheets ging het er fanatiek aan toe. Ben vocht voor wat hij waard was en ondanks een ruime voorsprong van 3 stenen in het laatste end, werd het toch nog spannend. Eelco’s team lag met 2 stenen shot en had de kans om er met de hammer een 3e steen bij te leggen. Echter lukte dit niet en zo ging de winst naar Ben. Eelco pakte de 2e plaats en Cecilia viel daardoor buiten het podium.

Over naar sheet 2, waar dus gestreden werd om de 3e plek in de EGO Cup. De eerste ends gingen gelijk op, maar daarna bleek Linda toch aan het langste end te trekken en pakte ze de winst op Albert en zijn team.

EGO Cup 2022 curlingclinic
Finale in volle gang.
EGO Cup 2022 winst
Winst voor Ben en Magda.
EGO Cup 2022 wedstrijd
Laatste steen om de 3e plek.
Laatste steen om de 3e plek.

prijsuitreiking

Onder het genot van warme chocomel en één thee werden de prijzen uitgereikt. Allereerst werd winnaar Ben in het zonnetje gezet en kreeg de trofee overhandigd door Linda. Waarna ook Eelco en Linda hun trofee ontvingen.

De trofee was dit jaar een spiegel waarin je jezelf kon zien. ‘Alle eer en glorie voor jezelf’ tenslotte. De 2e en 3e konden door de zwarte rand iets minder van zichzelf zien. Verschil moet er zijn in de EGO Cup!

Afsluiting curlingseizoen

En met de finale van de EGO Cup kwam er ook een einde aan ons curlingseizoen. Hartelijk dank aan Daan, Floris en Margrietha die op 3 andere sheets een curlinc clinic gaven. Heel Driebergen was uitgelopen en met 23 deelnemers aanwezig op het ijs. Ook een mooie afsluiter van ons clinic seizoen.

EGO Cup 2022 trofeen
De EGO Cup 2022 trofeeën.
Alle eer en glorie voor Ben!
Ben wint de EGO Cup 2022.
Eelco pakt de 2e plaats.
Linda eindigt als 3e.