VeBo Cup 2022

VeBo Curlingtoernooi wisseltrofee

De legendarische VeBo-Cup is op 5 maart weer gespeeld, met deelnemers niet alleen uit heel Nederland, maar ook uit België!

Dit jaar stond de VeBo Cup in het teken van één van de initiatiefnemers van dit toernooi, de ons veel te vroeg ontvallen Jaap Veerman.

Door middel van een weldoordachte loting, waarbij de beginnende curlers zo eerlijk mogelijk verdeel werden over de teams, gingen de 8 teams aan de slag. Een mooi gezicht, 4 sheets vol met fanatieke, luidkeels hun teamgenoten aansporende sporters!

Na drie ends werd de strijd onderbroken voor de inmiddels overbekende pauze met Vet en Borrels (vandaar de naam VeBo Cup). Nou, ik kan met een gerust hart vertellen dat al dit lekkers bij de deelnemers er in ging als Gods woord in een ouderling!

Na deze pauze werden nieuwe wedstrijden van 3 ends gespeeld.
Toen uiteindelijk het strijdgewoel bedaard was, het stof opgetrokken en de punten geteld, was het tijd voor de prijsuitreiking.

Op de laatste plaats in geëindigd team Jaap (Bart C, Niek, Boyd, Ben) met 27 punten.

Voor de prijzen waren alleen de eerste drie teams belangrijk, dus hier volgt de top drie:

Plek 3: Team Jaap (Dirk, Cecilia, Albert) met 274 punten, zij ontvingen een bierpakket van de Heer en Meester brouwerij uit Susteren.

Plek 2: Team Jaap (Ellen, Robert, Erika, Ank) met 362 punten, zij ontvingen een korenwijn van Jaap zijn favoriete genever stokerij.

En de winnaar van dit jaar: Team Jaap (André, Jeroen, Marcel) met 464 punten, zij kregen een fles oude genever van alweer Jaap zijn favoriete genever stokerij.

Ook kregen zij (heel kort!) de fysieke trofee.

Volgend jaar weer?

VeBo 2022 Curlingtoernooi derde plaats
Derde plaats voor Team Jaap met v.l.n.r.: Albert, Cecilia en Dirk
VeBo 2022 Curlingtoernooi winnaars
Winnaars VeBo 2022: Team Jaap met v.l.n.r.: Jeroen, André en Marcel (en Sanne)
VeBo 2022 Curlingtoernooi tweede plaats
Tweede plaats voor Team Jaap met v.l.n.r.: Robert, Ank, Ellen en Erika
VeBo 2022 Curlingtoernooi winnaars met wisseltrofee
Winnaars VeBo 2022 met wisseltrofee