Open dag 2022

Open Dag 2022 CCU

veel nieuwsgierige deelnemers op het ijs

Op zaterdag 19 maart 2022 organiseerde Curling Club Utrecht een zeer geslaagde Open Dag. Voor 45 van de 46 deelnemers was het een eerste kennismaking met curling.

Na een welkomstwoord van Linda volgde informatie over curling, onze club en het verloop van de ochtend. De deelnemers werden verdeeld in 5 groepen. En onder de bezielende leiding van Marcel, Eelco, Michael, Frédérique, Floris en Linda werd begonnen met het aanleren van de sliding.

Toen iedereen redelijk uit de hack kwam, moest de steen losgelaten worden. Daar moet je dus niet al te veel op leunen, anders heb je een probleem. Vervolgens even warm worden met wat veegoefeningen en tenslotte een heuse wedstrijd.

Iedereen enthousiast

Een club vrienden had zichzelf al als team ‘Curling Queens’ aangemeld. En op sheet 5 vond er een heuse wedstrijd plaats tussen team ‘The Wild Dogs’, later omgedoopt tot ‘The Underdogs’ en weer later tot ‘The Old Dogs’, en team ‘Alles dat nog rest’.

Om 11 uur kwam iedereen enthousiast het ijs af. Niet omdat ze blij waren dat het afgelopen was natuurlijk, maar omdat het zo leuk was! Zowel deelnemers als de instructeurs hadden zichtbaar genoten van de lessen, de wedstrijd en de gezelligheid. Ik quote: ‘Ik kan dit de hele dag wel blijven doen!’

Hopelijk zien we de deelnemers volgend seizoen terug op het ijs in Utrecht. Voor het volgen van de kennismakingscursus, een clinic of mogen we ze verwelkomen als nieuw lid!

Iedereen hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan deze geweldig leuke ochtend. Volgend jaar plannen we weer een Open Dag in op onze agenda.