• Berichtcategorie:In Memoriam

Jaap Veerman overleden

Op dinsdag 23 juni 2020 bereikte ons het zeer verdrietige nieuws dat Jaap Veerman is overleden. 

Hij tobde al een tijd met zijn gezondheid en heeft daarom diverse operaties aan o.a. zijn hart moeten ondergaan. Na een geslaagde operatie begin juni, werd Jaap drie weken kunstmatig in slaap gehouden. Het eerste weekend is hij door het oog van de naald gekropen, maar hij herstelde, waardoor er weer hoop kwam. Ook waren er in de laatste week kleine hoopvolle berichten. Helaas ging Jaap daarna qua gezondheid hard achteruit en heeft Margrietha op 23 juni afscheid van Jaap moeten nemen.

Tijdens de ALV op 19 juni 2020 heeft zij namens Jaap nog de Ad Hogema trofee in ontvangst genomen. En niet voor niets, want Jaap zette zich al jaren in voor de club met het klaarmaken van de sheets, reparatiewerkzaamheden, een helpende hand, organisatie van de VeBo Cup en het geven van clinics. Uiteraard gold de trofee ook ter aanmoediging van zijn herstel en hoopten wij allen vurig dat hij zelf de trofee volgend jaar door zou kunnen geven.

Helaas liep het allemaal anders en moeten we afscheid nemen van een zeer gerespecteerd lid van onze club. Behalve in Utrecht was Jaap ook een graag geziene gast in Zoetermeer tijdens de MNL speelavonden en in Zemst (België) op het nieuwjaarstoernooi. Bekend om zijn scherpe opmerkingen, zouteloze kritiek, tactische analyses, maar ook om zijn aanmoedigingen, tips en aanwijzigingen aan beginnende en ervaren spelers. Zijn liefde voor het spel was groot, hij genoot van een mooie pot curling, een plagerijtje hier-en-daar en een gezellige nazit. Hij hield je scherp zoals niemand anders dat kan.

Dat Jaap ook succesvol was op de diverse toernooien blijkt uit onze eregalerij, waar we hem met grote regelmaat voorbij zien komen.

We gaan hem zonder twijfel enorm missen en houden hem levend in de vele verhalen en herinneringen die ieder met zich mee draagt.

We zijn in gedachten bij Margrietha en bij zijn familie en vrienden en wensen hen veel sterkte in deze zware tijd.

Jaap Veerman, 3 november 1951 – 23 juni 2020