Online Curling

CCU Online Curling

Gelukkig hebben we afgelopen week volop kunnen genieten van sneeuw en natuurijs. Ondanks het gemis van curling, voelde het op-en-top als winter. Maar we missen onze sport enorm en ook het gezellig samenzijn op het ijs van Utrecht, Zoetermeer en de toernooien in Tilburg en Heerenveen.

Omdat we elkaar zó lang niet gezien hebben en voorlopig ook nog niet samen kunnen curlen leek het ons een leuk idee om het online tegen elkaar op te nemen.

Maandagavond: curlingavond

Maandag 8 februari hebben we als CCU een eerste speelavond georganiseerd. Zo speelden Ben, Bonnie/Paavo, Floris en Linda een round robin met aansluitend de finale tussen Ben en Floris. Waarbij Floris won! Alweer! Want Floris wist ook het eerste Tilburgse Online Curlingtoernooi op zijn naam te schrijven.

Speel mee!

We nodigen daarom alle leden van het NCB bestuur en Nederlandse curlingclubs uit om aan te sluiten. We zijn de komende maandagavonden van 20.00 tot 21.30 uur online. We spelen wedstrijden van 2 ends (20 minuten) en daarna wisselen we van tegenstander. Het wedstrijdschema is afhankelijk van het aantal deelnemers. Laat dus even weten als je mee wilt spelen.

Aanmelden kan bij Linda via onderstaande knop. Zij zal je de laatste informatie toesturen. Uiteraard kun je ook bij haar voor vragen terecht.

Hoe werkt het?

Scherm 1: Op de website van playcurling.com kun je het spel spelen. Het is een mooi simulatiespel en er moet zelfs geveegd worden! Je kunt eenvoudig een account aanmaken. Dit gaat via flyordie.com. Je hoeft hiervoor alleen een bijnaam, wachtwoord en mailadres door te geven. Je kunt ook als gast oefenen en meekijken met wedstrijden.

Scherm 2: Om tijdens de wedstrijd met elkaar te kunnen praten, gebruiken we de Discord. Deze applicatie kun je downloaden en installeren op je desktop of device. Na aanmelding bij Linda krijg je een uitnodiging voor onze besloten CCU groep. Hier kunnen we chatten en praten met z’n allen, maar ook kun je met je tegenstander in een eigen audiokanaal met elkaar praten tijdens de wedstrijd.

Je hebt dan dus twee schermen openstaan. En als je in Discord je camera aanzet kun je elkaar ook nog zien! Je kunt er ook voor kiezen audio en video uit te schakelen.

Tot maandagavond !!!!