Team Gerookte Zalm wint Opener

opener in Culinaire sferen

Op zaterdag 2 oktober startte ons curlingseizoen met het openingstoernooi ‘De Opener’. Dit keer stond het toernooi in het teken van voorgerechten.

De 16 deelnemende CCU’ers werden via lootjes ingedeeld in 4 smakelijke teams. Zo hadden we team Gerookte Zalm, Gepekelde Makreel, Bouillabaise en Garnalencocktail. Voor de organisatie was het een droomaantal deelnemers. En voor de deelnemers een ouderwetsch gezellige en competatieve curlingochtend 4 tegen 4.

Speelsysteem: round robin, zo speelde iedereen met en tegen elkaar. Wel zo leuk na elkaar ruim een half jaar niet gezien te hebben.

Er moest stevig gegooid worden, want door de aanslag op het ijs waren de omstandigheden zwaar. Vele stenen hebben de hogline daarom ook niet gehaald.

Het erepodium

Ondanks één gewonnen wedstrijd viel team Gepekelde Makreel (Hans, Daphne, Ben en Cecilia) nèt buiten het podium.

Ook met één gewonnen wedstrijd wist team Garnalencocktail (Frédérique, Daan, Floris en Magda) wèl het podium te halen. Bij gelijke winstpunten wordt gekeken naar het stenensaldo. Omdat dit ook gelijk was, was de hoeveelheid eigen gemaakte stenen doorslaggevend. Garnalencocktail ging er met de derde prijs vandoor: stokbroodjes kruidenboter.

Als tweede eindigde team Bouillabaisse (Eelco, Alie, Guus en Albert) en zij waren de trotse winnaars van een luxe stazak soep naar keuze!

En de winnaar van de Opener werd team Gerookte Zalm (Richard, Marcel, Michael en Linda). Behalve de trofee en wisselbokaal wonnen zij ook overheerlijke carpaccio.

Met de prijsuitreiking in het zonnetje naast de buitenbaan en warme chocomel met slagroom in de hand was dit een zeer geslaagd begin van het seizoen.

Winnaars team Gerookte Zalm met v.l.n.r.: Linda, Marcel, Richard en Michael
Tweede plaats team Bouillabaisse, met v.l.n.r.: Albert, Eelco, Alie en Guus
Derde plaats team Garnalencocktail, met v.l.n.r.: Frédérique, Floris, Daan en Magda