Vuurpijlen winnen Pairstoernooi

curling club utrecht Oliebollen pairstoernooi

oliebollen pairstoernooi

Op zaterdag 28 december stond er bij Curling Club Utrecht voor het eerst het Oliebollen Pairstoernooi op de agenda! Een curlingtoernooi voor teams van twee, ter plekke door het lot bepaald. De regels van Mixed Doubles werden gevolgd en voor sommige spelers een eerste kennismaking met deze vorm van curling.

round robin

Er werd in twee poules gespeeld: het Siervuurwerk en het Knalvuurwerk. Vanwege het aantal van 15 deelnemers was er één ‘single’ team, te weten team Strijker(s), oftewel Eelco. Hij nam het in zijn eentje op tegen team Kanonslagen (Daphne en Guus), team Zevenklappers (Alie en Ralph) en team Chinese Matten (Manon en Daan). Hij wist als eerste te eindigen in deze knallende poule.

In poule Siervuurwerk namen de Voetzoekers (Marcel en Floris), de Romeinse Kaarsen (Margreet en Albert), de Bengaalse Potten (Hans en Linda) en de Vuurpijlen (Frédérique en Jaap) het tegen elkaar op. Mooie stenen werden er gespeeld en hevige strijd werd gestreden. Uiteindelijk pakten de Vuurpijlen de eerste positie in de poule.

curling club utrecht Oliebollen pairstoernooi

finale

In de finaleronde van het Oliebollen Pairstoernooi kwamen de nrs. 1, 2, 3 en 4 van iedere poule tegen elkaar te spelen. In drie ends werd de definitieve uitslag bepaald. En zo kwam onze Strijker tegenover de Vuurpijlen te staan. Eelco kon het in zijn eentje niet winnen van Frédérique en Jaap. En na twee ends feliciteerde Eelco zijn tegenstanders.

De strijd om de derde plaats werd gewonnen door de Voetzoekers die te sterk bleken voor de dappere Kanonslagen.

tijd voor oliebollen

Na afloop vond een feestelijke, gezellige en smakelijke prijsuitreiking plaats met  uiteraard verse oliebollen van de plaatselijke Jumbo, jammie!

De winnaars werden gehuldigd met applaus, felicitaties, wijnen en kazen.

Conclusie

Het was een zeer geslaagd toernooi met goede oliebollen! Volgend seizoen zetten we zeker weer een pairstoernooi op de agenda!

curling club utrecht Oliebollen pairstoernooi

Fijne jaarwisseling iedereen!!!

winnaars curling Oliebollen pairstoernooi
Winnaars: Vuurpijlen Frédérique en Jaap
curling club utrecht Oliebollen pairstoernooi
Tweede: Strijker Eelco
curling club utrecht Oliebollen pairstoernooi
Derde: Voetzoekers Marcel en Floris