Einde curlingseizoen

Curling curlingstenen in koelkast

Coronavirus

En zo kwam er ineens een abrupt einde aan ons curlingseizoen. De Vechtsebanen had de 400 meterbaan reeds gesloten toen wij als bestuur het besluit hadden genomen om de Sluiter te annuleren. De dag erna kregen we ook van de Vechtsebanen het bericht dat de binnenbaan per direct werd gesloten. Deze sluiting is, net als de overige instanties, (voorlopig) tot 6 april 2020.

Ook de andere curlingclubs en Curlingbaan Zoetermeer gaven gehoor aan de adviezen van het RIVM en NOC*NSF en stopten per direct met trainingen, clinics en wedstrijden. Uiteraard hebben wij alle begrip voor de maatregelen die worden genomen. 

geen sluiter

En dus heeft ons curlingseizoen geen echte afsluiter gehad. Zo jammer, want we hadden een record van 25 aanmeldingen! Waarvan 8 nieuwe gezichten die via de laatste KMC ook uitkeken naar hun eerste curlingtoernooi. Dat alles er tijdens zo’n Sluiter anders aan toe gaat hebben we natuurlijk niet verklapt.

De voorbereidingen waren in volle gang. Zo had de organisatie op woensdagavond de speelschema’s met 8 teams eindelijk sluitend, de teamnamen bedacht en de uitermate vreemde manier van scoren op papier gezet. Ook de prijzenpakketten waren al samengesteld … maar ja, ergens hield je er al rekening mee dat het wel eens voor de sluiter van 2021 zou kunnen zijn.

Daarnaast is de Sluiter het uitzwaaimoment om iedereen persoonlijk een fijne zomer te wensen. Ook dat is komen te vervallen en dat voelt eigenlijk wel het meest vreemd. Zeker nu ook de activiteiten bij Curlingbaan Zoetermeer zijn geannuleerd en we elkaar echt niet meer op het ijs gaan zien.

mooi seizoen 2019/2020

Hopelijk kunnen we tijdens de algemene ledenvergadering, gepland op 8 mei, alsnog samen terugblikken op leuke toernooien, een succesvolle tweede editie van de EGO Cup, enthousiaste nieuwe leden, veel clinics en een goede sfeer! Ook leuk dat CCU’ers actief waren in de MNL, Dutch Curling League en op nationale en internationele toernooien.

Zo’n mooi seizoen hebben we natuurlijk volledig te danken aan het enthousiasme en de hulp van alle leden en deelnemers. We kijken daarom al halsreikend uit naar het nieuwe seizoen dat hopelijk eind september van start zal gaan met ons traditionele openingstoernooi de Opener!

zomeractiviteiten

Om de zomer een beetje door te komen, hebben we behalve de ALV nog meer activiteiten op de zomerplanning staan.

Zo is de club door Alie uitgenodigd om een rondvaart te maken door de grachten van Amersfoort. Alie is namelijk vrijwilligster bij Waterlijn Amersfoort en verzorgt als gastvrouw rondvaarten. Een groep vrijwilligers is afgelopen seizoen komen curlen, nu mogen wij bij hun gaan varen. Wij gaan dit deze zomer proberen te regelen.

En wie weet krijgen we nog wat CCU’ers op de been voor een knettergezellig Kubb-toernooi hier of daar. Kubb is een Zweeds stokkengooi spel dat wordt gespeeld in teams van 3 op een veld van 5 x 8 meter. Je kunt je aansluiten bij de ervaren spelers van team Ckokubbmel. Nog vraagtekens? … Vraag het Linda. Zo gauw de agenda van toernooien bekend is laten we het jullie weten.

Uiteraard zijn deze plannen onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Voor nu gaat de koelkast dicht en de stekker er uit.

Curling curlingstenen in koelkast